HRVATSKU ČEKA LUDA SERIJA: Problemima nikad kraja, Dalić u teškoj situaciji!

Luka Modrić (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Tek što je završena klupska sezona, hrvatski reprezentativci će od danas do sredine lipnja ponovno biti u akciji. Počinje europska Liga nacija, natjecanje čiji se ovogodišnji dio održava u zgusnutom rasporedu igranja u lipnju i rujnu, a s pogledom prema Svjetskom prvenstvu u Kataru, izbornik Zlatko Dalić suočen je s puno problema prije prve utakmice, večeras s početkom u 20:45 sati protiv Austrije u Gradskom vrtu u Osijeku.

Bit će to veliki izazov za hrvatske reprezentativce. Ritam igranja bit će jako zahtjevan, a momčad će se morati snaći bez ozlijeđenih Ivana Perišića i Joška Gvardiola, dok će zbog koronavirusa izostati Marko Livaja i 24-godišnji napadač Petar Musa. U slučaju Muse, bolest je pokvarila njegov prvi poziv koji mu je uoči ovog okupljanja poslao Dalić, zbog čega je izbornik posebno žalio dok je na početku tjedna razgovarao s novinarima.

Tijekom tjedna, reprezentaciju je uzdrmala i smrt izbornikovog oca Ivana, zbog čega su Vatreni nakratko bili bez svojeg vođe s klupe s obzirom na to da je Dalić otišao na očev pogreb u Livnu. U međuvremenu, izbornik se vratio, a protiv Austrije će imati zahtjevan posao u potrazi za odgovorom kako što bolje raspodijeliti minutažu.

Fokus i na Modriću

Dok će se igrati u Osijeku, svjetla pozornice bit će usmjerena na cijelu momčad, a osobito na Luku Modrića koji je proteklog vikenda u dresu Real Madrida proslavio svoj peti naslov u karijeri u Ligi prvaka. Modrić je nakon toga imao kratki predah, reprezentaciji je stigao dan prije utakmice u Gradskom vrtu, a njegova minutaža bit će važni dio mozaika koji Dalić slaže sa svojim stručnim stožerom u gustom rasporedu utakmica. Uoči okupljanja, situacija je bila takva da su neki igrači poslije klupske sezone već bili na odmoru, a u Modrićevom slučaju, angažman u Realu trajao je do prošlog vikenda.

‘Nije lako doći s odmora, razumijem sve igrače. Morat ćemo napraviti sve kako bismo imali balans, a da neke ne potrošimo. Vesele nas velike utakmice, puni Gradski vrt i Poljud. Ali morat ćemo raditi matematiku po pitanju igrača’, kazao je hrvatski izbornik, najavljujući današnju utakmicu protiv Austrije, a potom, i susret s Francuskom u Splitu u ponedjeljak navečer.

Dva gostovanja

Nakon dvije utakmice na domaćem terenu, Hrvatska će u napornom ritmu u prvoj polovici lipnja ići i na dva gostovanja. Idućeg petka na rasporedu je ogled s Danskom u Kopenhagenu, a potom, tri dana kasnije bit će odigrana gostujuća utakmica protiv Francuske, na Stade de Franceu u Saint-Denisu, u predgrađu Pariza.

Situacija je zbog umora, bolesti i ozljeda baš teška, no izbornik Dalić će sa svojom momčadi pokušati postići da bude što veselije – iako u Ligi nacija rezultat nije imperativan kao u kvalifikacijskim utakmicama ili na velikim natjecanjima, na Euru i SP-u.


Komentari