HRVATSKI REPREZENTATIVAC NE MOŽE U SPLIT: Zagrepčanin u problemima sa zdravljem, traži se rješenje misterija

Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Hrvatski vaterpolisti pripremaju se za Europsko prvenstvo u Splitu. U napornom ljetu za momčad koju vodi izbornik Ivica Tucak, novi veliki izazov dolazi od 27. kolovoza do 10. rujna u Spaladium Areni, a ondje neće biti Ante Vukičevića, 29-godišnjeg Zagrepčanina, koji je bio jedan od hrvatskih aduta na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Podsjetimo, Hrvatska je na tom SP-u bila četvrta, a u ‘zagrijavanju’ za natjecanje kod kuće, stigla je vijest da Vukičević otpada zbog problema s povišenim tlakom. Zdravstvene poteškoće osjetio je nedavno u Marseilleu, gdje igra za tamošnji francuski klub, a tada je nakratko izgubio i svijest, što je podignulo alarme.

Poslije liječničkih pregleda, između ostalog, i kod kardiologa, stigla je odluka da je potpuni odmor za sada jedini izlaz. Vukičević je dobio i jedan pozitivni signal, s informacijom da se u njegovom slučaju ne radi o hipertenziji i da neće morati uzimati lijekove, ali i bez toga, tu je veliki udarac s obzirom na to da u dolazećem razdoblju neće moći ulaziti u tjelesne napore.

Točan razlog se ne zna

Vukićević je svoju situaciju približio u razgovoru za službenu stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza, otkrivajući da je tu i dalje misterij oko njegovog povišenog tlaka.

“Liječnik mi je rekao da ne zna točan razlog, može biti niz svega, od premorenosti tijela, virusne infekcije, svašta”, rekao je 29-godišnji Zagrepčanin.

Donio tešku odluku

Neugodna situacija koja je pogodila Vukičevića izazvala je odluku da nema nastupa na EP-u. Nije bilo lako ‘prelomiti’, ali zdravlje je ipak najvažnije.

“Moram priznati da sam se ‘lomio’ dugo, baš dosta. Zadnja dva tjedna ili koliko je prošlo, i baš mi je bilo teško. I sam dan-danas nisam 100 posto siguran što bih, ali i izbornikov stav mi je puno pomogao. Da prihvatim da je ovakva odluka u ovom trenutku možda najbolja za mene”, rekao je hrvatski reprezentativac za službenu stranicu HVS-a.

Komentari