HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR PROGLASIO NAJBOLJE: Sandra Perković osmi, a Tin Srbić drugi put

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hrvatski olimpijski odbor je održao kao i svake godine na njenom zalazu svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportaši.
Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportaše Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), dok su po sedmi puta zaredom veslači Martin i Valent Sinković proglašeni za najbolju posadu, par ili štafetu.

Perković je naslov najbolje sportašice Hrvatske ponijela po rekordni osmi puta zaredom, dok je svjetski i europski doprvak na preči Srbić drugi puta laureat izbora HOO-a.

“U zadnje vrijeme mi baš ne ide, ali slijede Olimpijske igre u Tokiju. U Riju smo napravili čudo, imali smo deset medalja, a ja mislim da u Tokiju hrvatski sportaši mogu osvojiti i više. Počela sam sa pripremama jače nego prošlih godina, a nakon Londona i Rija ima tajne želje koje želim ispuniti u Tokiju. Samo da bude zdravlja”, kazala je Perković, koja je ove godine osvojila broncu u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

“Prije dvije godine sam bio svjetski prvak i po prvi puta laureat HOO-a i sve je bilo onako iznenada, a sada sam svjesniji svojih velikih rezultata. Sanjam nastup u Tokiju i jedva ga čekam”, kratko je prokomentirao Srbić.

Braća Valent i Martin Sinković su i u 2019. godini dominirali dvojcem bez kormilara, postavši u švicarskom Luzernu u lipnju europski prvaci, a tri mjeseca kasnije u austrijskom Linzu osvojili su naslov svjetskih prvaka. Ponijeli su i naslov najbolje muške posade po izboru Međunarodnog veslačkog saveza u 2019. godini.


“Treniramo, nema ozljeda i spremni smo za Tokio, a osjećamo se spremni i za Olimpijske igre u Parizu za pet godina. I trener Bralić nam je nedavno ugradio novi kuk pa će i on biti spreman za Pariz. Prijelaz u novu disciplinu se pokazao odličnim i namjeravamo uzeti zlato u Tokiju”, kazao je Martin Sinković.

Uspjeh braće Sinković upotpunio je njihov trener Nikola Bralić, koji je po četvrti puta ponio titulu najboljega hrvatskoga trenera.

“Nastojat ćemo zadržati nivo koji smo imali dosad i u sljedećoj godini. Dakle, ostajemo najbolji”, kratko je prokomentirao Bralić.

Najuspješnija momčad u 2019. godini je hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Gwangjuu, dok je najbolja ženska ekipa hrvatska kuglačka reprezentacija, koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja na prvenstvu u Češkoj.

Nagrada za najboljega sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu pripala je Luki Modriću, a nagradu je primio njegov otac Stipe.

Tradicionalne nagrade HOO-a za životno djelo “Matija Ljubek” pripale su Vinku Dobriću, Teniskom klubu Osijek, Hrvatskom veslačkom savezu, Rukometnom klubu Lokomotiva Zagreb i Košarkaškom klubu DOŠK-a iz Drniša.

Posebna nagrada HOO-a za fair play otišla je Valentini Pereglin, članici hrvatske reprezentacije u samostrelu, dok je posebno priznanje za promicanje sporta pripalo Sportskoj televiziji (SPTV).

Komentari

loading...
-->