Hrvatski mačevalački savez organizira premijerni turnir ‘Golden foil of Zagreb’

press

U organizaciji Hrvatskog mačevalačkog saveza i Mačevalačkog kluba Dubrava, u subotu, 19. listopada 2019. godine, održat će se premijerno izdanje turnira “Golden Foil of Zagreb”, seniorskog natjecanja u mačevalačkoj disciplini floret. Ovo je natjecanje u svom rangu najjače natjecanje ove sezone i nosi oznaku FIE Satellite turnira, što znači da se ostvareni rezultati (bodovi) prenose u listu za Svjetski kup. 

Cjelodnevni mačevalački spektakl u Sportskoj dvorani Trešnjevka – Kutija Šibica počinje 19. listopada u 9:30, u 18 sati je predviđena svečanost otvorenja turnira, nakon čega slijede polufinalne i finalna borba te dodjela nagrada za one najuspješnije. 

Na turniru se očekuje do 100 sportaša iz cijelog svijeta, a na devet će borilišta tijekom trajanja turnira nastupiti vrhunski mačevaoci iz europskih (Austrija, Hrvatska, Danska, Velika Britanija, Njemačka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovenija, Slovačka, Ukrajina…) i svjetskih reprezentacija (Argentina, Kanada, Kazahstan, Filipini, Singapur, Tunis…) koji su u samom vrhu rang lista i imaju odlikovanja s prestižnih natjecanja kao što su Olimpijske igre i Svjetska prvenstva.


Komentari