Hrvatske kuglačice najbolje na svijetu!

Hrvatski kuglački savez

U češkom gradu Rokycanyu hrvatske kuglačice postigle su odlične sportske rezultate.

U finalu su pobijedile reprezentaciju Mađarske s 5:3 i s 3759:3665 u čunjevima te time dokazale da su najbolje na svijetu. Osim toga, razloga za dodatno slavlje imala je i Ines Maričić koja je postavila novi svjetski rekord sa 687  čunjeva.

U prvom bloku Marijana Liović je pobijedila Boglarku Hari, Ana Bacan Schneider bila je bolja od Andree Toth, dok je Mirnu Bosak nadigrala Gyongyi Csongradi.

U drugom bloku Ines Maričić je izvrsnom igrom postavila novi svjetski rekord sa 687 čunjeva, čime je oborila i svoj prethodni rekord od 666 čunjeva kojeg je ostvarila na SP-u u njemačkom Dettenheimu 2017. godine. Takvu igru nije mogla nadmašiti njezina suparnica Petra Simon. Milana Pavlic je poražena u dvoboju protiv svjetske viceprvakinje Anite Mehesz. Ana Jambrović, Nataša Ravnić i Klara Sedlar izgubile su sva četiri seta protiv Anite Safrany i Katalin Toth, ali to nije zaustavilo hrvatske predstavnice da osvoje zlatnu medalju.

Muška reprezentacija ostala je bez medalje nakon što ih je Mađarska porazila u borbi za broncu, Mađari su slavili sa 6-2 (u čunjevima 3900-3754). Treba spomenuti da je hrvatska reprezentacija zadnji puta na SP-u u Pragu 1996., osvojila drugo mjesto, te se od tada nisu borili za medalju. Stoga je i četvrto mjesto hrvatskih kuglača odličan rezultata.

 

 

 


Komentari