Hrvatska vojska sa Sljemena poslala poruku: ‘Sretno, Vatreni!’

Foto: MORH / T. Brandt

Ključno osoblje Ministarstva obrane i Hrvatske vojske u okviru aktivnosti Godine spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika u petak 15. lipnja 2018. održalo je hodnju na Medvednici kako bi se još jednom podsjetilo na važnost bavljenja sportom i fizičkom aktivnošću, ali i na važnost međusobne suradnje vrhunskih sportaša i pripadnika Hrvatske vojske.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirka Šundova, hodnji su prisustvovali pobjednik Natjecanja za najspremnijeg pripadnika “Memorijal bojnik Davor Jović” poručnik fregate Ante Jović uz pet prvoplasiranih natjecatelja te alpinist Stipe Božić.

Ministar Krstičević istaknuo je kako se upravo zbog činjenice kako se čovjek, odnosno hrvatski vojnik nalazi u fokusu te kako se sve radi za njegovu korist i dobrobit, tekuća godina proglasila Godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika.

“Želimo da slika vojnika bude slika sportaša, jer vojnik mora biti aktivan da bi bio spreman za odgovoriti na sve zadaće i izazove pred kojima se nađe”, kazao je ministar i podsjetio kako je u ovoj godini započelo uređivanje športskih objekata u vojarnama,  kao i nabava novih sprava za vježbanje.

“Sinergija vojske i sporta mora se nastaviti i dalje”, objasnio je Krstičević i u ovoj prigodi Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, poželio sve najbolje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji uoči njihove prve utakmice protiv Nigerije.

“Želim poručiti našim dečkima da se bore za boje naše Hrvatske iznad svojih mogućnosti, neka igraju i rade timski, neka budu tim kakav smo bili i mi danas. Imaju punu podršku pobjedničke Hrvatske vojske i neka im slika zajedništva i jedinstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bude nit vodilja u borbi za pobjedu”, rekao je ministar Krstičević.


Komentari