Hrvatska na udaru FIFA-e! Pokrenuli postupak protiv HNS-a, srpskog izbornika i Shaqirija

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Disciplinska komisija FIFA-e odlučila je pokrenuti istragu protiv hrvatskog i argentinskog nogometnog saveza zbog incidenta s navijačima tijekom utakmice Hrvatske i Argentine u Nižnjem Novgorodu u kojoj su Vatreni slavili s 3:0.

Osim toga pokrenut je postupak protiv izbornika Srbije, Mladena Krstajića i to zbog izjava nakon meča sa Švicarskom, kojeg su Srbi izgubili s 2:1.

“Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR”, rekao je to Krstajić i postao predmetom istrage FIFA-e.

Također, FIFA je pokrenula istragu protiv švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog proslave pogodaka u pobjedi Švicarske nad Srbijom. Obojica su u proslavi gestikulirali dvoglavog orla, simbol albanske zastave, odakle vuku njihovi korijeni.

Xhaki, Shaqiriju i Krstajiću prijete novčane kazne, a možda čak i suspenzija za posljednje kolo natjecanja po skupinama. Švicarci nakon dva kola imaju četiri boda i ne smiju izgubiti od Kostarike, dok Srbija mora pobijediti Brazil ako želi u osminu finala.

Autor: Bruno Hreljević/Dnevno


Komentari