Hrvatica ušla u biznis pa poručila: ‘Smiješno, pa za tu lovu ni ne ustajem iz kreveta’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

U doba pandemije koronavirusa hrvatska boksačica Ivana Habazin upustila se u nove izazove.

“Sad sam poduzetnica. Razvijam svoj brend, otvorila sam firmu, vidjela što najviše kupuju i naručuju Amerikanci pa sam u SAD-u pronašla poslovne partnere. Ima svega, od difuzera za auto s dva USB-a, aroma lampi, daski za posluživanje narezaka, mirisnih svijeća, remena”, rekla je za 24sata.hr Ivana Habazin pa nastavila:

“Te remene vidjela sam u Kolumbiji kad sam bila na pripremama i baš ih od tamo nabavljam. Osmislila sam dizajn i sjajno se prodaju. Imam štand u Zagrebu.”

Boksačka karijera još nije gotova…

“Ma kakvi! Pa imam ja još dosta za odboksati, haha. Treniram, koliko stignem, ali sad sam šefica, razvijam svoj biznis pa sam na sto strana. Stalno neki pozivi, poruke. Vjerujte, poduzetništvo je sto puta napornije od boksa. Puno papira, birokracije… Zapitala sam se što mi je to trebalo.”

Ivana u ringu nije bila od početka ove godine kada je izgubila od Claresse Shields. Taj je meč odgađan u dva navrata, drugi put jer je Claressin brat napao i teško ozlijedio Ivanina trenera Alija Bashira.

“Bashir je sad dobro, nalazi se u Kijevu i radi s Vladom Sirenkom. Čeka ga još jedna operacija u SAD-u. Uvjerena sam da je Claressa varala na vaganju. Vaganje nije započelo kad je trebalo i onda se dogodio incident s trenerom. Ona se izvagala dva sata nakon toga i imala je kilograma točno u gram. Vjerujem da bi pala vagu da je vaganje bilo onda kad je trebalo biti.”

Za kraj se osvrnula i na cifre za koje se bore žene u boksu.

“Znam neke cure koje su se za 7000 dolara borile za svjetske titule. Smiješno, pa za tu lovu ni ne ustajem iz kreveta. Meč sa Shields nudili su mi od 2018., ponudili su premalu cifru i šest puta sam ih odbila. Na kraju sam se izborila za iznos koji je deset puta bio veći od prvotne ponude. Ako vam nude 2000 dolara za borbu i zovu vas dva tjedna prije, onda ste ‘topovsko meso”.


Komentari