HRVATSKA SLOMILA JAKOG PROTIVNIKA: Prva pobjeda u drugom krugu, dva junaka donijela slavlje

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija došla je do prve pobjede u drugom krugu Europskog prvenstva rukometaša u Mađarskoj i Slovačkoj. Nakon što je subotnji poraz od Danske odnio šanse za prolazak u polufinale, Hrvatska se veselila boljem rezultatu protiv Islanda, još jednog jakog protivnika, koji je u Budimpešti pao s 23:22.

Odluka je pala 15-ak sekundi prije kraja utakmice, kada je Ante Gadža zabio gol za hrvatsko vodstvo i pobjedu. Prije toga, Hrvatsku je razveselilo nekoliko obrana Ivana Pešića, drugog junaka ove pobjede u završnoj fazi susreta.

Hrvatska će do kraja svojeg puta u Budimpešti još igrati protiv Nizozemske. Ta utakmica na rasporedu je za dva dana.

Lučin zabio najviše

Hrvatsku je u slavlju protiv Islanđana vodio Tin Lučin, koji je ubilježio šest golova. Ivan Čupić i Ivan Martinović imali su po pet golova, a Ivan Pešić istaknuo se s 13 obrana.

Orri Freyr Thorkelsson upisao je šest, a Omar Ingi Magnusson i Sigvaldi Bjoern Gudjonsson dodali su po pet golova za Island. Viktor Hallgrimsson završio je s 11 obrana.

Izbornik sretan zbog momčadi

U prvoj reakciji nakon pobjede, izbornik Hrvoje Horvat je pred kamerama RTL-a opisao kako je vidio ovu utakmicu.

‘Obje ekipe su bile ranjene, bila je velika borba i na momente nije bilo lijepo. U prvom poluvremenu smo se uspjeli iščupati, u drugom smo imali praktički gotovu utakmicu i nismo to zadržali, ali na kraju smo ipak uspjeli to dobiti s igranjem ‘sedam na šest u napadu’, bile su izbornikove riječi.


Komentari