EKSPLOZIJA EMOCIJA NA POLJUDU Rusija je pala! Idemo na Svjetsko prvenstvo u Katru

14.11.2021., Split - Stadion Poljud, kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Qataru izmedju reprezentacije Hrvatske i Rusije. Andrej Kramaric.

Rezultatom 1:0 protiv Rusije, Hrvatska je osvojila plasman na Svjetsko prvenstvno u Katru. Unatoč dominaciji Hrvatske poluvrijeme je dočekano s rezultatom 0:0, no u 81. minuti je povela Hrvatska iako autogolom Fjodora Kudrjašova. Nakon četri minute produžetaka Hrvatska je i službeno proslavila svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022.

Photo: Pixsell

Na poluvremenu je bilo 0:0, nakon intenzivnog starta i nekoliko vrlo dobrih prilika, igrom je dominirala Hrvatska. Vatreni su tako osvojili svoje mjesto na SP-u u Katru iduće godine.

Photo: Goran Stanzl
Photo: Goran Stanzl

Nakon nestrpljivog isčekivanja, na Poljud je istrčala brižno čuvana jedanaestorica koja je krenula u ljutu borbu za kvalifikaciju na svjetsko prvenstvo (a nemoguće je zaboraviti fantastičan uspjeh Hrvatske na Svjetskom, baš u samoj 2018.). Time je sve spremno za utakmicu godine.

Tako crveno-bijele kocke u Splitu brane: Grbić – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozović, Vlašić, Pašalić i Kramarić.

Photo: Goran Stanzl

Dalić je dugo dvojio hoće li Lovrena i Vlašića  ubaciti u sastav. Na kraju, što je neke i iznenadilo, Majer je završio na klupi, kao i Duje Ćaleta Car.

Photo: Goran Stanzl

S druge strane, igrališta, na putu do kvalifikacije stajati će im: Safonov – Karavajev, Divejev, Džikija, Kudrajšov – Fomin, Barinov, Golovin – Ionov, Bakajev – Smolov.

Photo: Goran Stanzl

Komentari