Hrvatska rukometna reprezentacija se oprostila od Eura

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija je neriješenim rezultatom 28:28 protiv Nizozemske odigrala svoju zadnju utakmicu na Europskom prvenstvu u Budimpešti, osvojivši tako četvrto mjesto u skupini.

Bio je to sedmi susret odabranika Hrvoja Horvata na prvenstvu i prvi remi.

U prvom dijelu natjecanja Hrvatska je ostvarila dvije pobjede (Srbija, Ukrajina) i jedan poraz (Francuska), a u drugom krugu pobjedu (Island), dva poraza (Crna Gora, Danska), te večerašnji remi.

Hrvatska je povela 2-0 i 3-1, no uslijedila je nizozemska serija 3-0 za prvo vodstvo najugodnijeg iznenađenja ovog EP-a. U idućih desetak minuta igralo se gol za gol, a Nizozemci su u 22. minuti prvi put imali +2 (11-9). S dva gola prednosti su otišli i na odmor (15-13).

U nastavku je Hrvatska brzo uspjela izjednačiti, u 46. minuti i povesti sa 20-19, a dvije minute kasnije i s tri gola prednosti (22-19). No, četiri minute prije kraja Nizozemska se približila na samo gol zaostatka (26-25), da bi minutu prije kraja izjednačila na 27-27. Tin Lučin je doveo Hrvatsku u vodstvo 20 sekundi prije kraja, a u posljednjim trenucima je izjednačio Luc Steins.

Hrvatsku su predvodili Ivan Martinović sa 12 golova, te Marin Šipić s osam golova, dok su u nizozemskim redovima najefikasniji bili Luc Steins sa šest i Tom Jansen s pet golova.

U ranije odigranom susretu Island je pobijedio Crnu Goru sa 34-24 zadržavši izglede za plasman u polufinale.

Island je odlučno krenuo u dvoboj protiv Crne Gore, u samom otvaranju poveo sa 6-1, a pred kraj prvog poluvremena imao i 10 golova prednosti (17-7), pa je pitanje pobjednika praktički bilo odlučeno. Najefikasniji u sastavu Islanda bio je Omar Ingi Magnusson sa 11 golova, a isti učinak u sastavu Crne Gore imao je Miloš Vujović.

U posljednjem susretu iz ove skupine večeras se sastaju Danska i Francuska. Danci su osigurali plasman u polufinale, ali ne i prvo mjesto u skupini.

Ukoliko Francuska pobijedi, tada će Francuska u polufinale s prvog, a Danska s drugog mjesta. Ako susret Danske i Francuske završi neodlučeno, tada će Danska u polufinale s prvog, a Francuska s drugog mjesta. Island može do polufinala jedino ako Danska porazi Francusku.

Još u utorak je prvo mjesto u skupini II u Bratislavi osigurala Španjolska, a u polufinale se kao druga plasirala i Švedska.


Komentari