Hrvatska reprezentacija u Bukureštu niže pobjede: Odigrali su važne mečeve

Hrvatska reprezentacija (Foto: Hrvatski squash savez)

Europsko timsko prvenstvo u squashu traje od 17. do 21. travnja, a održava se u Bukureštu. Hrvatska ima svoje predstavnike u ženskoj i muškoj kategoriji, a radi se o Diviziji III.

Natjecanje se održava tako da su timovi prvo podijeljeni u četiri skupine gdje međusobno svi igraju. U četvrtfinale prolaze po dvije prve ekipe u svakoj skupini. Nakon toga se igra klasični kup sistem na ispadanje. Najavljeno je da Hrvatska ove godine ima velike šanse plasirati se u finale i tako osigurati nastup u Diviziji II iduće godine.

U ženskom timu Hrvatsku predstavljaju Franka Vidović, Paulina Radoš, Dora Režić i Korina Centrih. Također, u muškom timu igraju Martin Kegel, Roko Vončina, Ivan Krznarić, Vid Jurković i Pablo Roko Medija. Reprezentaciju vodi izbornik Vedran Švonja.

Dosadašnji rezultati

U srijedu 17. travnja Hrvatska je postigla ukupno četiri pobjede. Ženski tim pobijedio je Bugarsku rezultatom 2:1, dok je muški tim rezultatom 4:0 bio bolji od Litve.

Također, u popodnevnoj rundi mečeva u srijedu 17. travnja, muški tim je bio bolji od Monaka 4:0, dok su djevojke pobijedile Isle of Man rezultatom 3:0.

U četvrtak 18. travnja igraju se posljednji mečevi u skupinama koji određuju plasman i protivnike u idućoj fazi natjecanja. Dečki igraju protiv Lihtenštajna, a djevojke protiv reprezentacije Italije. Rezultat i ždrijeb mogu se pratiti na linku.

Squash medalja na Otvorenom prvenstvu Španjolske: Dora Režić i Vito Marušić ostvarili najbolji rezultat


Komentari