HRVATSKA PALA U ŠVEDSKOJ! Vatrenima prijeti ispadanje iz Lige nacija, moraju se spašavati protiv Ronalda i društva

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je u petom kolu Lige nacija izgubila na gostovanju u Švedskoj 2:1 te pod veliki upitnik dovela opstanak u elitnoj skupini. Naime, u posljednje kolo ulazimo bodovno poravnati kao i Šveđani.

Početak utakmice obilježili su golmani Livaković, koji je skinuo tri pokušaja Šveđane, te Olson, koji je zaustavljao pokušaje Brekala i Perišića.

Šveđani su do zasluženog vodstva stigli u 37. minuti kada se Kuluševski sjajno snalazi u našem šesnaestercu, pa lijevom nogom pogađa mrežu Livakovića za 1:0.

U samoj završnici prvog poluvremena prekid se još jednom pokazao kao velika boljka Hrvatske. Nakon udarca iz kuta Danielson je izbjegao pažnji hrvatske obrane te zabio za 2:0.

Nakon očajnih 45 minuta krenuli smo ambiciozne u nastavku, međutim ozbiljnije Olsona nismo ugrozili. Dapače, Šveđane su bili bliže trećem golu, no Ekdal, Forsberg i Berg nisu bili precizni.

Do gola smo ipak stigli u 81. minuti kada je Danielson u duelu s Perišićem pospremio loptu u svoju mrežu.

Ovim rezultatom više ne ovisimo sami u sebi te nam prijeti ispadanje iz elitne skupine Lige nacija. Naime, Šveđani i mi izjednačeni smo na ljestvici, kao i u međusobnim susretima. Dobra je vijest da imamo bolju gol razliku od Šveđana.

Odluka o tome tko će ispasti iz elitne skupine Lige nacija pada u zadnjem kolu u kojem će Hrvatska na Poljudu ugostiti Portugal, a Šveđani gostuju u Parizu kod Francuske.


Komentari