HRVATSKA KOŠARKA DOTAKNULA SAMO DNO! Aco Petrović: ‘Rađa nas kao pravi vođa treba povesti protiv Gibraltara i San Marina’

Aco Petrović (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Hrvatska košarka je i službeno dotaknula dno. Nakon teškog poraza u Rijeci od Finske 81:79 u zadnjem kolu prvog kruga kvalifikacija za SP, izabranici Damira Mulaomerovića ostala si zakovani za dno skupine i nisu se uspjeli plasirati u drugi krug kvalifikacija. Finska je bila koncentriranija u zadnjim sekundama meča te je  prošla dalje, nanijevši tako Hrvatskoj jedan od najtežih poraza u povijesti.

Aleksandar Petrović, bivši hrvatski izbornik i veliki kritičar aktualnog vodstva košarkaškog saveza, oglasio se na svom Twitter profilu. Ponovno je oštro prozvao Dina Rađu.

“Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već ždrijeb odnese!”, napisao je na Aco.

“Sami smo sebe pobijedili”

Podsjetimo, Hrvatska je u zadnjim minutama susreta s Finskom prokockala ogromnu prednost, ali čak sedam od osam promašenih bacanja (Gnjidić četiri, Bogdanović jedno i Zubac dva) bilo je kobno za naše košarkaše.

Nevjerojatan rasplet utakmice komentirao je i izbornik Damir Mulaomerović: “Utakmica je za sve vjerojatno bila zanimljiva, ali što reći nakon ovoga? Imali smo sve u svojim rukama, promašili 13 slobodnih bacanja. Previše za ovakvu utakmicu. Puno loših odluka u zadnje tri minute. Sami smo sebe pobijedili. Nismo bili mirni na slobodnima.”


Komentari