HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA! Mlade ‘Barakude’ osvojile zlato u Crnoj Gori (FOTO)

HVS/Facebook

Barakude su slomile favorite ovog prvenstva i u Hrvatsku nose zlato!

Naša juniorska vaterpolska reprezentacija u finalnoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Podgorici pobijedila je domaćine i uzela zlato! Mlade ‘Barakude’ slomile su favorite ovog Prvenstva, momčad Crne Gore uvjerljivim rezultatom 16:13.

Mladi vaterpolisti utakmicu nisu baš najbolje otvorili, u jednom trenutku Crnogorci su vodili 2:0. Međutim, to nije obeshrabrilo naše dečke koji su vrlo brzo uspjeli preokrenuti rezultat na 3:2. Momčad Joška Krekovića sve do treće četvrtine bila je u vodstvu, snažno zabijala, a opet igrala odličnu obranu. U trećoj četvrtini Crna Gore se polako počela uzdizati, redom su nizali pogotke te došli do vodstva od 10:9.

Iako bi se većina mladih ekipa predala i ‘potonula’ nakon ovakvog gubitka prednosti, naši dečki uspjeli su se sabrati. U samoj završnici kao da su dobili dodatni tempo, krenula je golijada. Butić izvana, Paparić s dva metra i dalekometni projektil Biljake u samo tri minute posljednje četvrtine bile su dovoljne da odluče utakmicu. Dvije minute prije kraja sve je bilo jasno. Crnogorci su se slomili, nisu imali šanse dostignuti prednost naših juniora i slavlje je moglo početi.

Ovaj naslov još je jedan znak da imamo nasljednike naših iskusnih ‘Barakuda’ te da od njih možemo još puno očekivati. Bravo dečki, učinili ste nas ponosnima!


Komentari