HRVATSKA IZDOMINIRALA U RIJECI! Ušla tri ključna igrača i riješila stvar, Vatreni slave!

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Završio je okršaj na riječkoj Rujevici, a Hrvatska reprezentacija iz ovog okršaja odlazi svakako sretna, ali i bogatija za tboda. Utakmica protiv Malte završila je rezultatom od 3:0!

Nažalost, ostajemo bez Vide u sljedećoj utakmici – onoj u Rusiji u rujnu. Dobio je naime žuti karton nakon okršaja s Nwokom.

Napeto pred samim krajem

U 90-oj minuti Perišić asistira Brekalu i on zabija za 3:0!

Nakon dosuđenog penala za Hrvatsku, u 76-oj minuti, jedanaesterac izvodi Luka Modrić i zabija s 11 metara! Hrvatska vodi 2:0!

Dvojica Maltežana naime sudarila su se u zraku prilikom našeg ubačaja, došlo je do igranja rukom. Ključna lopta pala je u Hrvatske “ruke” pa legendarni Luka zabija bez pola muke.

Perišićev “otvor”

I napokon! U 61-oj minuti zabija Perišić! Ušao je samo nekoliko minuta prije, zamijenivši Budimira.

U isto vrijeme utakmici se pridružio i kapetan Modrić, zamijenivši Badelja te Brekalo koji je u igru ušao umjesto Pašalića. U igri je umjesto Darija Melnjaka sada i udarni lijevi branič, Borna Barišić.

Svakako je vrijedno za spomenuti kako je tek dvije minute u dugo poluvrijeme, Vlašić probao odapeti s dvadesetak metara, no ništa od akcije. Uslijedile su dakako i dobre akcije Juranovića pa opet Vlašića tek dvije minute nakon veličanstvenog gola Perišića.

***

Počelo je drugo poluvrijeme utakmice na Rujevici. Malta zamijenila Satariana s Nwokom, Hrvatska još čeka.

S druge strane, na intervalu, zagrijavali su se Modrić, Perišić i Brekalo, a ostatak reprezentacije poprilično rano izašao je iz svlačionice.

Hrvatska – Malta 0:0

Nakon minute nadoknade završilo je prvo poluvrijeme. Igrači obiju reprezentacija na pauzu odlaze bez zabijenog pogotka.

Hrvati bez dovoljno razrađenog napada muče se pred Maltom, no nije da nisu imali akcija. Zatresla se jednom i mreža, ali s krive strane. Zabilježena je i jedna nesretna greda.

S druge strane, Maltežani muče svoju muku. Osim što ne uspijevaju dati gol, u 19-oj minuti Juranovića lopta pogađa u ruku, no suci ne sude penal. Maltežani bjesne.

***

Na Rujevici protiv Malte, snage Zlatka Dalića pokazat će zaslužuju li svoju drugu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Igrače će ovog puta u igru uvesti kapetan Domagoj Vida, dok će Luka Modrić početak utakmice dočekati na klupi.

Vida će na raspolaganju imati stopera Duju Ćaleta-Cara dok će bokove držati Josip Juranović i Dario Melnjak. Na pripremi napada radit će pak Milan Badelj i Mislav Oršić.

Tu su dakako i Mateo Kovačić, Nikola Vlašić i Mario Pašalić dok je klasična ‘špica’ Ante Budimir. Na vratim nitko drugi nego Domagoj Livaković.

Komentari