HRVATSKA GLADNA SPEKTAKLA, DALIĆ GA NAJAVIO: ‘Čeka nas predivna atmosfera, moja vjera je ogromna!’

Foto: Pixsell

Hrvatska je na pravi način opravdala ulogu favorita protiv Malte i izborila je odlučujuću utakmicu za odlazak u SP u Kataru. Odluka će pasti u nedjelju u Splitu, na Poljudu, a poslije gostujućih 7:1 protiv Maltežana, izabranici Zlatka Dalića napunili su se samopouzdanjem za splitski spektakl koji dolazi.

Na Poljud po pobjedu

Vatreni će na Poljudu tražiti pobjedu kojim bi završili na prvom mjestu u grupi i osigurali nastup dogodine u Kataru, a sve najave govore da će splitski stadion ‘gorjeti’. Dakako, svoj dio treba dati i momčad koja je na Malti pokazala puno, a prema Splitu kreće danas.

Dojmovi su jako dobri, kako je nakon uvjerljive pobjede istaknuo izbornik Zlatko Dalić, čestitajući igračima na pristupu i izvedbi.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

‘Dobili smo što smo htjeli’

Dalić je otkrio što je bila njegova poruka momčadi prije nego su krenuli napadati Maltu. ‘Rekao sam im da je sve u njihovim glavama, bilo je jako angažirano od prve minute i rezultat je takav kakav je. Dobili smo ono što smo htjeli, tri boda i spektakl u Splitu’, opisao je izbornik pred kamerama Nove TV, u osvrtu na uvjerljivu pobjedu.

Jedina žal ostala je zbog autogola Marcela Brozovića nakon pola sata igre, čime je Malta u tom trenutku smanjila na 2:1, no ubrzo se dogodio povratak na uspješniji put, s odlaskom do 4:1 do poluvremena.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ladić donosi detalje

Hrvatska se sada okreće Rusiji, a sve detalje o protivniku donosi Dražen Ladić, koji je pratio Ruse u njihovoj domaćoj pobjedi sa 6:0 protiv Cipra. Dalić vjeruje u nedjeljno slavlje.

‘Rekao sam dečkima da nas čeka predivna atmosfera u Splitu, mi ćemo dati sve od sebe da u toj utakmici osiguramo plasman u Katar. Rusija igra dobro u posljednje vrijeme, ali moja vjera je ogromna’, kazao je hrvatski izbornik.


Komentari