HRVATSKA DOPUTOVALA SVJETSKIM PRVACIMA: Mladi dinamovac oduševio, čeka li ga nova šansa?

Josip Šutalo, foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nakon odlične večeri i pobjede s 1:0 protiv Danske u petak u Kopenhagenu, Hrvatska je došla u Pariz, na novu gostujuću postaju u europskoj Ligi nacija, za završetak zahtjevne serije utakmica unatrag 10 dana. Vatreni će sutra navečer na Stade de Franceu u pariškom predgrađu igrati protiv svjetskih prvaka Francuza, tražeći prvu pobjedu u međusobnim utakmicama, a dan uoči utakmice, Zlatko Dalić bavit će se rješenjima na nepoznanice za početak susreta.

Između ostalog, bit će tu i dvojbe u obrani. Na stoperskoj poziciji, svojom predstavom u gostujućoj pobjedi nad Danskom je puno pohvala zaslužio Josip Šutalo, 22-godišnji Dinamov stoper, a ostaje da vidimo hoće li Šutalo dobiti priliku od početka i na novom zahtjevnom gostovanju.

U posljednjem redu obrane se svojoj novoj šansi nada i Martin Erlić, a u igri je i iskusni Domagoj Vida koji je imao punu minutažu u remiju s 1:1 protiv Francuza početkom tjedna na Poljudu. Dvojbe koje traju u obrani samo su dio nepoznanica kojima će se baviti hrvatski izbornik.

Modrić i Kovačić podignuli momčad

Na putu do pobjede nad Danskom, ključni potez bio je ulazak Luke Modrića i Matea Kovačića od početka drugog poluvremena. Momčad se nakon toga jako podignula, a kako su Modrić i Kovačić u Kopenhagenu počeli na klupi, za očekivati je da na Stade de Franceu krenu od prve minute.

 U dobrom raspoloženju po dolasku u Pariz, bit će lakše riješiti i taj dio nepoznanica.

Oršić i Ivanušec nadaju se novoj šansi

Početnih 11 koje je Dalić odabrao za utakmicu protiv Danske imalo je i dvojicu velikih Dinamovih aduta u igri prema naprijed.

Mislav Oršić i Luka Ivanušec su u Kopenhagenu krenuli na krilima, što sugerira da bi izbornik u svojim rotacijama mogao odabrati drugačije za početni sastav u novom gostujućem izazovu, no i Oršić i Ivanušec nadat će se novoj prilici u bilo kojem dijelu utakmice. Hrvatska će protiv Francuza staviti ‘točku na i’ u vrlo zahtjevnom rasporedu nastupa za sve, a potom, čeka odmor prije početka nove sezone u klupskim bojama. Nakon utakmice na Stade de Franceu, novo reprezentativno okupljanje dogodit će se u rujnu na povratku reprezentacije na Maksimir, 22.9. u petom kolu Lige nacija protiv Danske. Potom će na red doći i posljednje kolo, 25.9. protiv Austrije u Beču.

Komentari