HRVATSKA BORBA ZA RIO: Hoće li se naši dečki izboriti za put na Olimpijske Igre?

commons.wikimedia.org

Košarkaši se večeras bore za svoj četvrti nastup na Olimpijskim igrama. 

U Torinu večeras počinje kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Riu. Naši košarkaši susrest će se s Talijanima, a na Igrama su zadnji puta bili 2008.godine pod trenerskom palicom Jasmina Repeše, pišu Sportske.

I dok su Dino Rađa i Stojko Vranković davali izjave talijanskim i grčkim medijima, košarkaši su odradili svoj jedini trening prije utakmice. Dario Šarić primjetio i da su lopte nove, tvrde, ali spremni su oni i na to jer su u Svetom Martinu trenirali i s takvima.

“Ja oduvijek sebi stvaram veći pritisak, nego bih to možda trebao, ali kako sam stariji, sve se bolje nosim s time. Neću imati problema.” , kazao je Šarić koji je uoči kvalifikacija o sebi govorio kao o igraču koji će tražiti i preuzmati odgovornost. 

Večeras ova mlada košarkaška nada priželjkuje pobjedu koja bi ih nosila kroz turnir, iako im trener govori da je pobjeda nad Tunisom puno bitnija. S njim se složio i Kruno Simon, a dodao je i da su svjesni da večerašnjom utakmicom ne rješavaju puno toga.

Izbornik je miran, nitko nije ozlijeđen, atmosfera je dobra, jedino je njegova prtljaga zapela negdje po putu, ali i ona bi trebala stići do početka utakmice. Jedino što im preostaje jest čekati podbacivanja i ponoviti talijanske akcije na kojima su radili u Svetom Martinu.

Idemo protiv Talijana odigrati čistu utakmicu” rekao je Aco koji ne želi otkriti mnogo, samo da će playeve micati od lopte kada ih Hackett krene pritiskati, a u tim slučajevima akcije će izvoditi Šarić.

Talijanska olimpijska dvorana prima 15 tisuća gledatelja, ali onaj s najviše iskustva u Italiji, Rok Stipčević uvjerava da neće biti one teške atmosfere za goste, na kakvu smo mi navikli.

Talijani će imati podršku, ali bit će i nama ugodno igrati u takvom ambijentu” zaključio je Stipčević.

 

 


Komentari