HRVATSKA BLIZU NASLOVA SVJETSKOG PRVAKA: Čilić i Dodig slomili Del Potra i Mayera

Facebook

Pred prepunom zagrebačkom Arenom hrvatski par zaista je bio bolji od Argentinaca, no da je bilo lako i nije.

Hrvatska u finalu Davis kupa vodi s 2-1, epilog je to nakon dva dana dvoboja, sa zadnjim mečem parova u kojem je hrvatska kumska kombinacija Čilić/ Dodig svladala argentinsku Del Potro/ Mayer sa 7-5 (2), 7-5 (4), 6-3. Pred prepunom zagrebačkom Arenom hrvatski par zaista je bio bolji od Argentinaca, no da je bilo lako i nije.

Prva dva seta odlučena su tek i razigravanju, tada su Argentinci i konačno poklekli, u trećem setu pružili su slab otpor i stvar je bila riješena. Istaknimo pritom, kadgod je Hrvatska dobila dvoboj parova u Davis kupu onda je na kraju i trijumfirala.

“Bilo je nevjerojatno, ovo je naša zajednčka pobjeda”, rekao je Marin Čilić.

“Ovako nešto se doživi samo jednom u životu”, sa suzama u očima rekao je Ivan Dodig.

Do iznemoglosti čuvajući svoj servis hrvatski i argentinski par započeli su dvoboj koji je trebao usmjeriti daljnja događaja u ovom velikom finalu. Naravno, prvi set je otišao u razigravanje. U kojem je hrvatski par počeo bolje, poveo je s 2-0. I uz malo sreće stiglo se i do 3-0, nisu Argentinci osvojili još jedan svoj servis. U sjajnoj situaciji se našla Hrvatska, povela je i s 5-1, ta se prilika nije smjela propustiti. I naravnoda nije, Čilićeve dva sjajna servisa i prvi set je pripao Hrvatskoj.

U prvom gemu drugog seta Hrvatska je stigla do break lopte. Nije bila iskorišten. No, na prvom sljedećem argentinskom servisu evo Hrvata do tri break lopte, na 15-40. I isprve su uspjeli. Kad Mayer servira Hrvati čine odličan pritisak. Nije se smjelo ni pomisliti da će se Agentinci predati.

Došli su i oni u osmom gemu do break lopte, na Čilićev servis. Iskoristili su je, opet je bio egal u drugom setu – 4-4! Kao po ustaljenom rasporedu moralo se u tie break. Koji je bio kud i kamo izjednačeniji nego onaj iz prvog seta. No, u razigravanju opet Hrvatska bolja, 6-4. Hrvatska je vodila u parovima s 2-0.

Treći set donio je Hrvatskoj veselje u šestom setu kada su Čilić i Dodig na Mayerov servis osvojili gem i poveli s 4-2. Pobjeda se smiješila… Smirili su se argenitnski navijači, a i Del Potro i Mayer djelovali su smušeno. Očito su teško prebolili dva izgubljena tie breaka. S druge strane, sjajno su igrlai kumovi, Marin Čilić i Ivo Dodig, dva prijatelja iz iste ulice u Međugorju.

U zadnjem gemu, na Čilićev servis, zaključena je 6-3 pobjeda u trećem setu i ukupnih 3-0 u parovima, te svebuhvatno 2-1 vodstvo u finalu Davis kupa.


Komentari