HRVATI ZAVLADALI OLIMPIJSKIM IGRAMA! Nikada u povijesti se nismo okitili s ovoliko medalja

Facebook

Utorak 16. kolovoza zapamtit će svi Hrvati. Bio je to povijesni dan za naše sportaše na Olimpijskim igrama u Riju.

Uspješni su bili naš boksač Filip Hrgović, jedriličar Tonči Stipanović, bacačica diska Sandra Perković, atletičarka/bacačica koplja Sara Kolak te naši vaterpolisti.

Jedriličar Tonči Stipanović osvojio je srebrnu medalju – ujedno i prvu hrvatsku jedriličarsku medalju na Olimpijskim igrama. Iako na kraju ipak nije uspio obraniti prvo mjesto u plovu za odličje, ovo je najbolji rezultat za Hrvatsku ikad na OI. Stipanović je uoči završnog plova bio u vodstvu sa 10 negativnih bodova prednosti u odnosu na Australca Toma Burtona i jedino što je trebao jest obraniti prvo mjesto. Međutim, našem Tončiju presudila je kazna koju je nažalost zaradio već na startu jer je udario Australca pa je krenuo nakon svih. Na kraju je Burton završio na trećem mjestu, dok je Stipanović bio deveti.

Hrvatski boksač Filip Hrgović pobjedom je izborio nastup u polufinalu te tako osigurao najmanje brončanu medalju. Naime, u četvrtfinalu olimpijskog turnira u kategoriji preko 91 kilograma tehničkim nokautom pobijedio je Kubanca Leiniera Pera. U polufinalu ga očekuje Francuz Tony Yoka.

Naša Sandra Perković ponovno je osvojila zlato, ali nakon velike drame. Naime, tek je u trećem pokušaju bacila disk za konačno osvajanje zlatne medalje. Sandra je obranila naslov prvakinje sa samo jednim ispravnim hicem, bačenim u trećoj seriji. Njezin prvi i drugi pokušaj završili su u zaštitnoj mreži. Međutim, to nije spriječilo iskusnu Sandru da skupi snagu i dođe do još jednog zlata na Olimpijskim igrama.

Definitivno najveće iznenađenje jučerašnjem dana bila je 21-ogodišnja Sara Kolak. Naša mlada bacačica koplja iz Ludbrega plasirala se u finale nakon fantastičnog rezultata od 64.30 metara što je ujedno i novi hrvatski rekord.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivo je pobijedila domaćine Brazilce 10:6 i time ušla u polufinale. Barakude su od samog početka utakmice krenule bolje i uvjerljivije, a na kraju pobijedile sa fantastična četiri gola razlike. U polufinalu naše vaterpoliste očekuje momčad Crne Gore. Utakmica je na rasporedu u četvrtak 18. kolovoza u 22:20 sati.

No, ovdje nije kraj hrvatskim medaljama. Danas nam se smiješi još jedna u jedrenju. Naime, Igor Marenić i Šime Fantela zahvaljujući dobrom plasmanu osigurali su najmanje broncu, a danas ih čeka lov na zlato.

No, danas nas očekuje još nastupa naših sportaša. Andrea Ivančević je u polufinalu atletike, Šime Fantela i Igor Marenić natječu se za zlatnu medalju, Lucija Zaninović bori se u taekwondou, hrvatski košarkaši igraju protiv Srbije, a rukometaši protiv Poljaka.


Komentari