HRVATI SU SE NAPOKON PROBUDILI! Loše su počeli, ali za sve su se iskupili protiv Danaca

Facebook

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je Dansku sa 27-24.

Pobjeda protiv Danaca, druga je po redu, ali prva zaista uvjerljiva, protiv Argentinaca rukometaši su se pošteno namučili, a Katar nas je potopio u prvoj utakmici.

Posljednja pobjeda nad Danskom bila je na Igrama u Londonu. U skupini smo ih uvjerljivo dobili 32:21. Nažalost, onda su zaredala četiri poraza, posljednji u kvalifikacijama za Rio, kada su nas u Herningu dobili 28:24. Tako da Danci nikako nisu zvučali kao suparnik protiv kojeg ćemo konačno početi igrati rukomet kako znamo i možemo, pišu Sportske.

Unatoč crnim prognozama, naši igrači odlučili su se zainatiti baš protiv Hansena i ekipe. Čini se da je izbornik Babić gotov s eksperimentima pa je Domagoj Duvnjak od prve minute predvodio Hrvatsku i u napadu i u obrani. Posljedice su odmah u otvaranju utakmice bile vidljive, u 16. minuti vodili smo s velikih 9:5, maksimalno koncentrirani, brzi u napadu, konkretni u realizaciji, čvrsti u obrani. No, naravno da se Danska odbila tako brzo predati i već u 19. minuti imali smo tek minimalnih 10:9. Ali odlična Hrvatska nastavila je u punom ritmu.

U 25. minuti poveli smo 14:10, a na parketu se igrao rukomet za uživanje, s Duvnjakom u glavnoj napadačkoj ulozi, s raspoloženim Pešićem na vratima. Na poluvrijeme smo otišli s 15:12, tri gola viška bila su nagrada za probuđenu Hrvatsku.

Drugo poluvrijeme nekako smo otvorili u nižoj brzini, bez ideje u napadu, bez energije u obrani, valjda smo se ohladili u svlačionici više nego što smo planirali. Danci su to brzo iskoristili i nakon pet minuta nastavka rezultat je bio 16:16. Na sreću, naša pospanost je tada bila okončana i poveli smo 19:17 najavljujući da smo mentalno čvrsti i spremni za pobjedu.

Danska je potom dobila igrača više, ali je jučer fantastični Duvnjak u obrani ukrao loptu u svom stilu te u kontri odmah zabio. Danci su bili ošamućeni, Pešić im je skinuo čisti zicer, a Stepančić je s vanjske pozicije zabio za 21:17, i dalje s igračem manje.

Ni u sljedećim minutama nismo popuštali nego smo prebacili u još veću brzinu i u 49. minuti konačno smo poveli s pet pogodaka viška (25:20), a ponovno je egzekutor bio Stepančić. Osjećalo se da smo bili zreli prelomiti utakmicu i domoći se pobjede kojoj se realno nismo imali pravo nadati nakon onako očajnog ulaska u turnir. Tako je i bilo, a utakmicu smo definitivno priveli kraju kada je u 56. minuti Duvnjak još jednom ukrao Dancima loptu s igračem manje i asistirao Čupiću za 27:22. Danska više nije imala vremena za preokret.

Izbornik Babić je i nakon Katara i nakon Argentine sačuvao mir tvrdeći kako će stvari sjesti na svoje mjesto. Ako je suditi po ovoj utakmici, apsolutno je bio u pravu. Premda kod Hravtske nikada ne možeš biti siguran.

Hrvatska novi susret u skupini A igra s vječitim rivalima Francuzima. U subotu u 16.30. Sada je čekamo daleko mirniji. S Duvnjakom koji je pokazao zašto slovi za jednog od najboljih rukometaša svijeta…


Komentari