HRVATI NA MUKAMA: Nakon debakla protiv Katara, jedva savladali Argentinu

Facebook

Nitko ne može objasniti što se to događa s igrom hrvatskih rukometaša.

Kao da nam debakl protiv Katara na Olimpijskim igrama nije bio dovoljan, naši rukometaši muku su mučili i s Argentincima. Samo 9 sekundi prije kraja ugled nam je, barem malo, spasio Duvnjak, pogotkom za 27:26.

Prije konačnog pogotka su Argentinci imali napad za pobjedu, izvukli su vratara kako bi imali igrača više u polju, ali je Duvnjak presjekao dodavanje Pizarra zaPortelu na liniji šest metara, Portela je napravio grub prekršaj na Duvnjaku, a prema novim pravilima to znači sedmerac jer su argentinska vrata bila prazna. U preostalih osam sekundi Argentina nije uspjela izvesti suvislu akciju i Hrvatska je upisala pobjedu.

Utakmica je loše počela za Hrvatsku, s pregršt izgubljenih lopti u čemu je prednjačio Duvnjak, pa je Argentina bila u laganom vodstvu. Kada su Štrlek i Horvat postigli po pogodak iz sedmerca za vodstvo 6-5 činilo se kako bi stvari trebale krenuti u boljem smjeru, ali dogodilo se upravo suprotno. Argentinci su serijom 4-0 pobjegli sa 9-9 na 13-9, te je prijetilo da odu s velikom razlikom na odmor. Ipak, Štrlek i Čupić su pogodili s krila, pa je Štrlek realizirao jedan protunapad i Hrvatska je smanjila na jedan razlike.

U nastavku se većinom igralo u egalu, a kada je Štrlek iz još jedne kontre pogodio za 24-22 ponovno se činilo da će Hrvatska “prelomiti” utakmicu. No, tada je argentinski vratar Schulz zaredao s nekoliko obrana i Argentina je ponovno povela sa 25-24. Minutu prije kraja je kod rezultata 26-26 Schulz obranio i udarac Stepančića, te ponudio svojim suigračima napad za pobjedu kojega ovi nisu znali iskoristiti.

Nakon utakmice s Argentinom rijetko tko ima više i tračak nade za neki dobar rezultat u nastavku natjecanja. Većinu utakmice dečki su bili u zaostatku, a samo u jednom trenu, sredinom drugog poluvremena, vodili su s dva razlike.

Manuel Štrlek je sa sedam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Federico Fernandez zabio osam pogodaka za Argentinu.

Ranije su Francuska i Danska bez problema stigle do drugih pobjeda, Francuska je sa 35-20 (16-13) svladala Katar, dok je Danska sa 31-23 (17-10) bila bolja od Tunisa.

Francuska i Danska sada su na vrhu skupine sa po četiri boda, Katar i Hrvatska imaju po dva, a Argentina i Tunis su bez bodova.


Komentari