Hrgović usred Kijeva izaziva Ukrajince: Izaziva meč s njihovim najboljim teškašem

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Najbolji hrvatski teškaš Filip Hrgović (10-0), bivši europski prvak, brončani olimpijac i aktualni međunarodni WBC prvak teške kategorije, od 25. – 27 siječnja boravio je glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

Razlog dolaska je snimanje TV spota za promotivnu kampanju. U obilasku grada, uz sve znamenitosti, posjetio je i Muzej braće Kličko, koji se nalazi na Olimpijskom stadionu u Kijevu, gdje je Hrgović održao konferenciju pred brojnim ukrajinskim medijima.

“Nisam prvi put u Kijevu, ovdje sam se jednom već borio. Ovaj put sam imao malo više vremena za obilazak grada. Najviše mi se sviđa hrana, posebno izvorna ukrajinska jela koja sam probao”, izjavio je Filip jednom od prisutnih novinara.

Medije je najviše zanimao Hrgovićev idući protivnik, s kojim bi se trebao boriti krajem ožujka 2020., ali Filip je na tu temu riječ ipak prepustio svom menadžeru, Željku Karajici. “Filip je ušao u TOP 10 boraca na svijetu, a idući korak je ulazak među 5 najboljih, pa mi je jasno da postoji velik interes za Filipovog idućeg protivnika. Pregovori su na vrhuncu. Trebali bi biti realizirani kroz par dana, pa ćemo tada javnost obavijestiti o svemu. Ali imajte na umu, riječ je o najboljim borcima na svijetu i tko god Filipu bude protivnik, bit će to sigurno pravi boksački spektakl”, izjavio je Hrgovićev menadžer.

Jedna od žešćih tema bio je i drugi meč između WBC prvaka Deontayja Wildera (42-0-1) i Tysona Furyja (30-0-1), koji je na rasporedu 22. veljače 2020. godine. Medije je zanimalo kome Hrgović daje prednost u razvikanom meču.

“Prednost dajem Wilderu. Mislim da je brži i bolji borac. Fury je možda tehnički potkovaniji, ali nisam siguran koliko je psihički stabilan. Svi znamo da je već imao problema, a u medijima vidimo kako najavljuje odlazak u MMA, pa mijenja trenera… Nisam siguran koliko je koncentriran na borbu i zato prednost dajem Wilderu”, istaknuo je Hrgović.

Ukrajinac Oleksandr Usyk (17-0-0) nalazi se na listi izazivača odmah iza Furyja, i potencijalni je Hrgovićev protivnik na putu do naslova u teškoj kategoriji. Usyk se nalazi u najboljim boksačkim godinama (32) ima europsko, svjetsko i olimpijsko zlato. Prema BoxRecu na trećem je mjestu svjetskih teškaša i ljevak je, što je stvara problem većini boksača zbog nespecifičnog garda potrebnog u borbi s ovim borcem.

Usyk nije prirodni teškaš, poput Filipa, više spada u cruiserweight kategoriju, pa se postavilo pitanje kako bi završio meč Hrgovića i Usyka. “Oprostite, ali ubio bih ga!”, izjavio je Hrgović siguran u svoju pobjedu, pred Ukrajinskim novinarima koji su zajedno s Filipom dvoranu ispunili smijehom.

Komentari