HRGOVIĆ SE VRATIO U HRVATSKU: ‘Našao sam snagu u sebi da i nakon primljenih udaraca na kraju pobijedim’

Filip Hrgović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zagrebački boksač Filip Hrgović u 15. profesionalnom meču karijere ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri, koja ga je promovirala u obaveznog izazivača za IBF-ov pojas svjetskog prvaka.

Protiv Kineza Zhileija Zhanga prvi put u karijeri boksao je 12 rundi i pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Meč se originalno trebao održati u svibnju, ali je odgođen zbog smrti Hrgovićeva oca Pere.

Filip Hrgović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

 

“Hvala na lijepom dočeku, meč je bio težak. Ni ja ni moj tim, nitko nije očekivao ovako težak meč. Kinez je bio tvrd orah i rušio me u prvoj rundi. Mislim da sam zasluženo pobijedio, bacio sam puno više udaraca. Sretan sam, ponosan. Napravio sam veliku stvar za sebe, za cijelu Hrvatsku. Sada mi borba za svjetsku titulu neće umaknuti. Obavezni sam izazivači to je najbitnije. Izvedba, naravno da mogu bolje i neke greške se ne smiju ponoviti. Ovo je ono što šampioni rade, kad i ne ide najbolje, oni pobjede. Našao sam način da donesem pobjedu u Hrvatsku”, rekao je Filip na početku konferencije za medije.

Filip Hrgović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

“Imao je izvedbu života”

“Našao sam snagu u sebi da i nakon primljenih udaraca na kraju pobijedim. Nije bila to moja noć, nije to bila moja najbolja izvedba. On je imao izvedbu života. To je bila njegova najbolja noć. Ne bih imao ništa protiv revanša, volio bih da bude. Bio bi to puno lakši meč, osvrnuo se Hrgović na borbu, a zatim je prokomentirao borbu Joshue i Usyka.

Filip Hrgović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Čista pobjeda Usyka, 9-3 po mom bodovanju, ne znam zašto se Joshua žalio, ponovo ga je Usyk nadboksao iako je Joshua bio sada malo bolji nego u prvoj borbi.”

Hrgović (Foto: Damir Krajac / CROPIX)


Komentari