Hrgović osvojio svoju prvu titulu! U trećoj rundi brutalno nokautirao Mansoura!

Foto: YouTube

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, osvojio je WBC internacionalni pojas u teškoj kategoriji. Hrgović je hladnokrvno dva puta rušio Amerikanca Amira Mansoura u trećoj rundi i bacio je domaću publiku u delirij!

“Iznad svih Hrvatska”, vikao je to Hrgović nakon meča i onda se zahvalio Mansouru, svoj timu stručnjaka, obitelji i svom promotoru Sauerlandu, a na koncu se zahvalio i gradonačelniku Bandiću. “Najviše bih zahvalio dragom Bogu na ovakvom meču i za to što smo svi živi i zdravi”, rekao je za kraj Hrga.

“Pa dobar pojas je to za početak. Ne znači mi toliko pojas, ja želim onaj pravi WBC pojas, ali znači mi ova puna Arena i grada Zagreba. To mi je najbitnije i to me ispunjava. Pojas kao pojas, ali nije onaj pravi. Lijepo je vidjeti sva lica, ali poslije borbe, prije borbe ne jer mi bude neke posebne emocije i treba mi koncentracija. Ali poslije meča je to sjajno. Ovo je tek početak bit će još titula i mečeva po Hrvatskoj i Zagrebu”, rekao je Hrgović pred kamerom RTL-a.

“Što smo radili u Miamiju? Pa gledajte, sa svojim kondicijsim trenrom sam popravio noge i radim s njim već dvije godine. Puno smo radili, trčali, ali nekako mi to prirodno dođe kada je protivnik opasan onda mi noge rade, kada nije, onda su mrtve”.

“Kako je obitelj podnijela? Vjerujem da je tati i obitelji stresno bilo. Mama nije ni došla. Mama volim te, evo nisam dobio niti jedan udarac. Pusa mamice”.

Komentirao je Mansoura. “Nije jednostavno nekome se boriti s klincem koji ima šest mečeva. Sad će najveći posao biti na mom timu Sauerlandu da me spare s nekim koji će doć na pravo mjesto u pravo vrijeme. Gdje neću izgorit i dati sve od sebe. Ja sam spreman za sve, koga god dovedu. Ne bojim se nikog i ne respektiram nikog u ringu. Evo i Amir je govori da sam klinac, pa eto kako je ispalo”.

Gdje bi volio boksati? “Volio bih se još boksati na Poljudu i Maksimiru. To je moja želja”.

Gdje će trenirati? “Trening Camp u Miamiju je sjajan. Pedro me naučio neke stvari da gledam boks iz drugog kuta i on je čovjek koji mi je bio potreban. I u budućnosti će taj kamp biti podjeljen na dva dijela jedan u Miamiju jedan u Zagrebu”.


HRGOVIĆ – MANSOUR

Treća runda Filip je sve završio! Mansour je krenuo silovito u ovoj rundi, ali hladnokrvno je viši, mlađi i smireniji Hrgović odbijao napade. Hrgoviću su uglavnom prolazili udarci. čak i serije u glavu Amerikanca. Vrlo je ‘lagan’ Hrgović i tako je odmjerio jedan sjajan udarac i bacio Mansoura u nokdaun, odbrojano mu je do sedam i nastavio je. Međutim nakon toga Hrga je nastavio s koncentriranom paljbom po glavi Amerikanca. Pogubio se Mansour i počeo mahati rukama, sve je to loše odsjedalo i onda ga je krajem runde Filip opet srušio i to je to!

Druga runda! Nastavlja Hrga agresivno, ali Mansour je također neugodan u kontri i eksplozivno uzvraća, ali je nepecizan. Čuje se u publici ‘u boj u boj’. Hrgović je malo spustio tempo, ali je vladao ringom i kontrolirao meč. U jednom je trenutku Hrgović snažno udario Mansoura u zatiljak i ovaj se na kratko spustio na parter. Nakon toga bio je Mansour pod malo jačim udarom Hrgovića, ali preživio je.

Prva runda! Filip je boksao s malo spuštenim gardom i pokušavao je lijevim direktom. Potom je nakon kraćeg ispitivanja snaga Hrga ispalio jedan opasan kroše i malo uzdrmao Mansoura. Ipak, Mansour je nekoliko puta uzvratio, ali može se sa sigurnošću reći kako je Hrgović držao kontrolu u prvoj rundi. Dobar je bio Filip, agresivan, poletan, precizan.

Piše Bruno Herljević

Komentari