Horvat i Ivandija uoči Celja: ‘Neće pobijediti bolji, već sigurniji, a mi znamo svakom zagorčati život’

FOTO: PPD Zagreb

Na rasporedu je dvoboj prvaka.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 14. kola EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši u četvrtak 09. ožujka ugostiti rukometni klub Celje Pivovarnu Laško.

Dvoboj hrvatskog i slovenskog prvaka na rasporedu je u 19.00 sati u Areni Zagreb.

Dva dana uoči utakmice na prigodnoj konferenciji za medije susret su najavili trener prve momčadi Silvio Ivandija i kapetan Zlatko Horvat.

“Svjesni smo važnosti ove utakmice i pripremili smo se da nam se ne dogodi neko neugodno iznenađenje. Za plasman dalje treba nam pobjeda nad Celjem od tri razlike, a nažalost više ne ovisimo sami o sebi već i o dvoboju Vardara i Kristianstada koji se igra par dana kasnije. Osobno vjerujem da bi sve osim pobjede makedonskog prvaka bilo ravno čudu, ali to je sport i na kraju krajeva sve je moguće.

Mi o toj utakmici ne razmišljamo već isključivo o tome kako pobijediti sjajnu ekipu Celja s kojom smo ove sezone već igrali u tri navrata. Mislim da između nas i Celja nema nekih velikih nepoznanica. Njihova glavna osovina je Zarabec – Janc, a u zadnje vrijeme im se pridružio i sve bolji Mačkovšek. Ne vjerujem da će moj kolega Tamše u ovoj utakmici nešto posebno eksperimentirati, već će se osloniti na svoje najjače snage i na dobru igru koja ih krasi u posljednje vrijeme.

Mi smo se također digli u formi i mislim da smo bez obzira na poraz u Szegedu u jednom dobrom ritmu. Ovu utakmicu neće pobijediti bolji, već sigurniji. Naglasak stavljamo i na pristup i znam da možemo pobijediti s dovoljnom razlikom samo ako ćemo to htjeti više od protivnika”, zaključio je trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

“Nema se tu što puno filozofirati. Znamo da nam treba tri razlike i napravit ćemo sve u svojoj moći da takvu pobjedu i ostvarimo. Celje je jedna jako dobra ekipa koja ima nekih oscilacija kao i mi, ali pokazali suprotiv Lowena i Kielcea da imaju kvalitetu i da znaju zagorčati život svakome.

To nam je na neki način i zajedničko jer i mi znamo svakome zagorčati život i vjerujem da ćemo mi biti ti koji će se veseliti na kraju dana u četvrtak. Pozivam ovim putem i sve ljubitelja rukometa da dođu u četvrtak u Arenu i da nas podrže do nove velike pobjede”, poručio je kapetan Zlatko Horvat.


Komentari