HOĆEMO LI GLEDATI DINAMO I ZVEZDU? Rijeka može na krvnike Hajduka, Osijek na opasne Španjolce

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Europski nogometni savez (UEFA) u nedjelju je objavio pet podskupina za ždrijeb 3. pretkola Europske lige koji će se održati u ponedjeljak čime su skraćeni popisi eventualnih suparnika preostalih hrvatskih predstavnika.

Tako je hrvatski doprvak Rijeka, koja će se u natjecanje uključiti u 3. pretkolu, uvrštena među nositelje skupine 4, a jedan od mogućih suparnika joj je i malteška Gzira United koja je u 1. pretkolu senzacionalno izbacila splitski Hajduk. Naravno, Gzira United bi prethodno u 2. pretkolu trebala izbaciti i latvijski Ventspils.

Uz pobjednika para Ventspils – Gzira United, mogući suparnici Rijeke su i bolji iz ogleda mađarskog Fehervara i lihtenštajnskog Vaduza, pobjednik susreta između norveškog Haugesunda i austrijskog Sturma, bolji iz dvoboja turskog Malatyaspora i slovenske Olimpije te gruzijske Čihure i škotskog Aberdeena.

Osijek, koji će u 2. pretkolu za protivnika imati bugarski CSKA iz Sofije, će u slučaju prolaska u 3. pretkolo biti podnositelj u skupini 5, a mogući suparnici bit će mu češki predstavnik Sparta iz Praga, grčki AEK iz Atene te bolji iz susreta španjolskog Espanyola i islandskog Stjarnana, slovenskih Domžala i švedskog Malmoa, crnogorske Budućnosti i ukrajinske Zarje te ruskog Arsenala iz Tule i azerbajdžanskog Nefčija.

Hrvatski prvak Dinamo bi u slučaju ispadanja od gruzijskog Saburtala u 2. pretkolu Lige prvaka također nastavio natjecanje u Europi u 3. pretkolu Europske lige. Njegovi mogući suparnici u tom slučaju bili bi poraženi iz susreta sanmarinskog Tre Pennea i litvanske Suduve, poljskog Piasta i latvijske Rige, armenskog Ararata i gibraltarskog Lincoln Red Impsa, islandskog Valura i bugarskog Ludogoreca te HB Torshavna s Farskih Otoka i Linfielda iz Sjeverne Irske.

Inače, ovo su klubovi koje Dinamo može izvući ako prođe drugo pretkolo, a među njima je i Zvezda.

PAOK
Qarabağ / Dundalk
Maribor / AIK
Crvena zvezda / HJK Helsinki
Maccabi Tel-Aviv / CFR Cluj
Valletta / Ferencváros


Komentari