HOĆE LI SRBIJA OTETI HRVATSKOJ NAJBOLJEG MLADOG KOŠARKAŠA?! Postoji nekoliko ovećih prepreka

Hrvatska seniorska košarka, barem kada je u pitanju reprezentacija, nema perspektivu, međutim mladi košarkaši su sama elita u Europi. Recimo, talentirani hrvatski košarkaš Boris Tišma (17) osvojio je juniorsku Euroligu s Real Madridom, baš kao i Mario Nakić, koji je proglašen MVP-jem.

Međutim, zanimljivo je reći kako Mario Nakić još uvijek nije pozvan u reprezentaciju, za razliku od Tišme koji je s hrvatskom kadetskom reprezentacijom osvojio naslov europskog prvaka prošle godine.

Mario Nakić je sin legendarnog igraća Partizana i Cibone Ive Nakića, ali je rođen u Beogradu i po majci ima pravo nastupa za Srbiju. Njegov otac Ivo svojevremeno se požalio kako po povratku u Cibonu iz Srbije u vrijeme Domovniskog rata nije imao dobar tretman niti se itko s njim htio družiti, pa možda ne bi trebali očekivati da će mladi Nakić odabrati baš Hrvatsku. Isto tako, ponikao je u Zemunu, igrao je za mlade uzraste Partizana, a na kraju ga je vrbovao Real Madrid s kojim je završio na krovu Europe.

Postoji dakako i opcija da Nakić ne odabere niti Srbiju niti Hrvatsku, već da zaigra za Španjolsku gdje igra za Real od sezone 2015./16. Nakić bi sljedeće sezone trebao igrati za seniore Reala, a kako ima 18 godina uskoro bi mogao završiti i na NBA draftu.


Komentari