HOĆE LI KLUBOVI NA ‘RUBU’ KONAČNO PRODISATI? Najvažniji ugovor klupskog nogometa kao prekretnica

Foto: Cropix

Hrvatski telekom i SuperSport otkupili su medijska prava na Hrvatsku nogometnu ligu na iduće četiri sezone.

Ugovor, koji će trajati od 2022/23. do 2025/26., najvrjedniji je u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. U tom razdoblju, HT će uložiti 36 milijuna eura, a SuperSport će za marketinška prava na klađenje uložiti osam milijuna eura. Sve skupa, golemih 44 milijuna eura kroz četiri sezone.

“Zahvaljujem ovdje prisutnim rukovodstvima Hrvatskog Telekoma i SuperSporta na povjerenju, ali i poštovanju koje su ovako značajnim ulaganjem pokazali prema domaćem nogometu. Posebno nas raduje što ovako važne ugovore potpisujemo s tvrtkama koje su dokazani prijatelji i partneri hrvatskog nogometa, što nam daje dodatnu vjeru kako ćemo zajedno učiniti našu Prvu ligu, ali i ostala natjecanja još snažnijima, atraktivnijima i kvalitetnijima”, kazao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Financijska injekcija

“Za Savez, posebno hrvatske klubove, ugovor koji smo danas potpisali uistinu je od povijesne važnosti. – Čestitao bih svim klubovima koji su svojim radom, uz podršku Saveza, podigli razinu kvalitete i zanimljivosti natjecanja do razine da možemo potpisati ovakav ugovor. Važnu ulogu u povećanju atraktivnosti lige imao je HNS-ov projekt obnove prvoligaških travnjaka, što pokazuje da nam svima, klubovima, Savezu i lokalnim zajednicama, daljnji razvoj stadionske infrastrukture treba biti strateška odrednica”, rekao je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina.

Sada kada je ubrizgana milijunska injekcija u HNL, možemo se nadati kako su financijske poteškoće naših prvoligaša stvar prošlosti. Ne tako davno, pojedini klubovi su muku mučili s isplatama plaća, a odmah nam pada na pamet situacija s igračima Šibenika, koji su krajem 2021. godine upravo zbog tih razloga krenuli u štrajk.

Domaća liga, dojma smo, popularnija je nego ikad, a ovogodišnja utrka za prvaka jedna je od najuzbudljivijih u povijesti natjecanja.


Komentari