HNS #vjezbajdoma: Kućni treninzi za mlade sportaše

Youtube: HNS

Zbog epidemije koronavirusa koja je uzrokovala izvanrednu situaciju u cijelom svijetu, više od 100.000 mladih nogometaša u Hrvatskoj ostalo je bez prilike da svakodnevno trenira ili uživa u nogometu.

Iz tog je razloga Hrvatski nogometni savez organizirao projekt #vježbajdoma tijekom kojeg će na dnevnoj bazi objavljivati video s individualnim treningom koji mladi nogometaši mogu izvesti kod kuće – bez dodatnih sprava i pomagala.

Projekt su kreirali glavni instruktor HNS-a, Petar Krpan, i instruktor kondicijske pripreme HNS-a Ivan Krakan, u suradnji s radnom skupinom predstavnika klubova 1. HNL mladeži. Radna skupina osnovana je u prosincu tijekom zimskog kampa HNS-a, a čine ju predstavnici Osijeka (Miroslav Žitnjak), Rijeke (Edo Flego), Lokomotive (Jurica Čabraja), Hajduka (Andro Fistonić), Dinama (Anđelko Ivanjko) i Slaven Belupa (Vedran Medenjak).

Cilj projekta #vježbajdoma je potaknuti mlade nogometaše, ali i sve ostale sportaše, da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Treninzi će biti dostupni svakoga dana na YouTubeu kanalu HNS-a, kao i na HNS-ovim društvenim mrežama Instagram i Facebook.

“Znamo da će igrači koji su u školama profesionalnih klubova dobiti kvalitetne upute za rad tijekom ovog ‘prisilnog odmora’, no HNS-ova zadaća je skrbiti za više od 100.000 mladih nogometaša diljem zemlje. Srećom, živimo u vrijeme kada tehnologijom možemo doprijeti do svakoga pojedinačno u njegovom domu. Smatramo da je ovo idealan način da omogućimo mladim nogometašima instrukcije vrhunskih trenera i stručnjaka za kondicijsku pripremu te ih potaknemo da rade na sebi u ova izazovna vremena. Sigurni smo da će izvođenje ovih treninga olakšati boravak kod kuće dečkima i djevojkama kojima sigurno teško pada odvojenost od treninga, lopte i suigrača. Kako se kaže – u zdravom tijelu, zdrav duh! Vježbaj doma!”, izjavio je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan.

Svi su treninzi predviđeni isključivo za samostalan rad u vlastitom domu.


Komentari