HNS VIŠE NE ŽELI DUGO ČEKATI ZAGREB: Predsjednik poslao upozorenje, razmišlja se o drugoj opciji!

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nogometna infrastruktura u Zagrebu je već dugo teška tema, ponajprije zbog stanja stadiona na Maksimiru, ali traje i jedna priča u drugom dijelu grada, u Zagrebellu u Veslačkoj ulici.

Riječ je o lokaciji koja je u igri za smještaj kampa Hrvatskog nogometnog saveza koji bi bio dom reprezentativnim selekcijama različitih uzrasta, a u toj priči, HNS za pokretanje s ‘mrtve točke’ ima i podršku Uefe, krovne europske nogometne organizacije.

Unatoč tome, stvari ipak stoje, a kako je istaknuo Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, čeka se reakcija Grada Zagreba.

HNS se nada da će se administrativno uspjeti riješiti dobivanje lokacije u Veslačkoj za smještaj kampa, a dok se to čeka, stigla je predsjednikova poruka da strpljenje krovne hrvatske nogometne organizacije ima granice. Marijan Kustić pritom je spomenuo i drugu opciju, smještaj kampa u Velikoj Gorici.

‘Dosta je bilo oklijevanja’

Kako je donio Jutarnji list u HNS-u se nadaju da će se stvari pokrenuti brzo, u narednih mjesec-dva.

‘Dosta je bilo oklijevanja, idemo u projekt kampa. Ako grad Zagreb do kraja godine ne riješi papirologiju Zagrebella, tražit ćemo drugu lokaciju. Mnogi nude zemljište, Velika Gorica bi nam sutra ustupila teren za kamp’, rekao je Kustić.

UEFA pomaže svojim sredstvima

Dok se čeka rješenje priče o smještaju kampa, traje podrška Uefe koju su nedavno u Hvaru istaknuli predsjednik Aleksander Čeferin i njegov bliski suradnik Zvonimir Boban, hrvatska nogometna legenda.

Podrška nije tu samo na riječima, već i konkretno, s obzirom na to da su Uefini fondovi pri ruci za ulaganje u infrastrukturu. Hrvatska tu stoji dosta loše, ne samo zbog stadiona, već i zbog kampa kojeg još uvijek nema.

U međuvremenu, Marijan Kustić je izbliza vidio kako izgleda jedan pozitivni primjer iz susjedstva, u Srbiji. Ondje je na raspolaganju sportski kamp s brojnim sadržajima za pripremu, a tu je i luksuzni hotel sa 60-ak soba.

Prvi čovjek HNS-a bio je impresioniran kampom u Staroj Pazovi, na putu iz Beograda prema Novom Sadu, a nedugo nakon toga, poslao je poruku da HNS više ne namjerava čekati dugo da se pokrene hrvatski projekt.


Komentari