HNL klupko se počelo odmotavati: Pogledajte kompletan raspored do kraja sezone

Foto: Cropix

Kiksom Hajduka u Koprivnici te pobjedom Dinama u Gorici, ‘HNL klupko’ se počelo odmotavati. Sve što su Splićani dobro napravili pobjedom protiv Dinama na Poljudu, uprskali su mršavim remijem protiv Slaven Belupa.

Dinamo, s novim trenerom Antom Čačićem, iako je imao dominaciju, krucijalna tri boda je iščupao tek pred sami kraj utakmice, a junačina je bio kapetan Arijan Ademi. Ponovno.

U igri je još mnogo bodova

Modrima je kao ‘kec na desetku’ došao poraz Osijeka u Rijeci, pa su se tako odvojili na vrhu HNL karavane. Četiri kola prije kraja, Dinamo ima pet bodova prednosti pred Osijekom, dok su ‘Bili’ bod iza Bjeličine škvadre.

Čačićeva mirna ruka očito je prodrmala svlačionicu, a povrh ‘man-managementa’, taktički je to izgledalo sasvim drukčije u odnosu na Kopićev mandat. Bivši izbornik Vatrenih odlučio se za klasičnih 4-2-3-1, što je donijelo instant rezultat.

Međutim, u igri je još mnogo bodova i preuranjeno je govoriti da HNL ima novog-starog prvaka. Ključne utakmice su svakako tri derbija. Jadranski derbi i dva maksimirska obračuna – Dinama i Osijeka u 34. kolu te potencijalni ‘title clash’ Dinama i Hajduka u posljednjem, 36. kolu.

Preostali susreti do kraja sezone:

33. kolo

S. Belupo – Gorica

Hajduk – Hrv. dragovoljac

Šibenik – Rijeka

Osijek – Istra 1961

Lokomotiva – Dinamo

34. kolo

Gorica – Lokomotiva

Dinamo – Osijek

Istra 1961 – Šibenik

Rijeka – Hajduk

Hrv. dragovoljac – S. Belupo

35. kolo

Hrv. dragovoljac – Gorica

S. Belupo – Rijeka

Hajduk – Istra 1961

Šibenik – Dinamo

Osijek – Lokomotiva

36. kolo

Gorica – Osijek

Lokomotiva – Šibenik

Dinamo – Hajduk

Istra 1961 – S. Belupo

Rijeka – Hrv. dragovoljac

Komentari