HNL JE ZAPRAVO GOTOV: Modri su ovime dokazali kako je titula još jednom obranjena (VIDEO)

Završilo je 23. kolo HNL-a, a već se iz aviona vidi kako će završiti sezona.

Sada je već svima jasno kako će prvenstvo odnijeti Dinamo. Jučerašnjom pobjedom s pola gasa nad Rijekom, Dinamo je pokazao kako je praktički prerastao ovu ligu i kako je ova sezona već nakon dva odigrana kola u proljetnom dijelu, završena. Na solidno popunjenom Maksimiru, barem što se tiče istočne i zapadne tribine, Modri su odigrali jedno dijetalno prvo poluvrijeme uputivši tek dva udarca prema vratima Vargića.

Ništa bogatije nije odigrala ni Rijeka koja je djelovala za nijansu konkretnije u prvom poluvremenu, ali statistika kaže kako su bili još gori od Dinama uputivši tek jedan udarac prema Eduardu. Jad i bijeda prvog poluvremena nije donijela ništa vrijedno spomena osim dva žuta kartona, koje su zasluženo zaradili igrači Rijeke, Maleš i Gavranović.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto kvalitetniju igru kod Dinama. Ušli su Machado i Ćorić na poluvremenu i zamijenili indisponirane Šovšića i Roga. Dinamo je dodao malo gasa, ali to nije bilo niti upola silovito kao u utakmicama Lige prvaka. Krenulo se šutirati, a napad Modrih parkirao se pred Rijekin šesnaesterac odakle se praktički nisu micali čitavo poluvrijeme. Rijeka bi na momente pokušavala iznijeti kontru, ali sve je to djelovalo letargično, da ne kažemo mlitavo. 

Modri su prvi gol zabili u 58. minuti, ali on je opravdano poništen i ovo je prilika da se pohvali odlično suđenje suca Vučemilovića koji je utakmicu vodio objektivno i gotovo bez i jedne greške. Dinamov show program kreće u 64. minuti kada Antolić kroz sredinu sjajno proigrava Soudanija na desnoj strani, a ovaj hladnokrvno matira Vargića. Tu je igra malo pala, a kako se bližio kraj Rijeka je silila malo ofenzivniju igru, što je Dinamo kaznio.

U 83. minuti Ćorić uzima slobodnjak i fantastično centrira na glavu Sigalija koji pogađa za 2:0. Malo se protivnik zaigrao i krenuo na glavu, a Modri su oprezno čekali na grešku. Ona se dogodila u 91. minuti kada je Vargić doslovce dao loptu Soudaniju koji se odlično snašao i zabio za konačnih 3:0.

Dinamo je već prvak Hrvatske

Modri su ovu utakmicu doslovce odigrali s pola snage. Momci se u prvome dijelu nisu pošteno ni oznojili, a na momente se činilo kao da im se neda igrati. U nastavku su dodali taman toliko snage da postanu opasni i to je na koncu rezultiralo visokom pobjedom. Premda, realno, ono nije bila Rijeka u najboljem izdanju, a nije bio ni Dinamo, tako da je utakmica u potpunosti bila pravedna s obje strane.

Pamtit ćemo svakako ovo 23. kolo kao presudno kolo jer je sada već u potpunosti jasno kako će sezona završiti. Riječanima očito treba još žganaca da napadnu prvo mjesto, Hajduku malo više sreće i konstante, a Dinamo je, eto, nakon dva odigrana kola u proljetnom dijelu sezone postao prvak Hrvatske. Iako ih od drugoplasirane Rijeke dijeli pet bodova, Modri više neće dozovoliti greške, tako da je zapravo već sve jasno. Rijeci pripada drugo mjesto, Hajduku treće, a velike bitke ipak će se voditi u donjem dijelu, točnije u zoni ispadanja između Osijeka, Istre i Slavena.

[VIDEO] Sjajna igra momčadi + Leonardo Germán Sigali+ 2x Hillal Soudani+ podrška 10 000 navijača= uvjerljiva 3:0 pobjeda protiv NK Rijeka na Maksimiru! Uživajte u golovima maloprije završenog derbija!Great team play + Leonardo Sigali + 2x Hillal Soudani + 10 000 cheerful fans at stadium= fabulous home 3:0 win vs. NK Rijeka! Take a moment and enjoy in video higlights from tonight's match!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Sonntag, 21. Februar 2016


Komentari