HAJDUKOVAC NA KLUPI DINAMA: Jesu li u klubu konačno pronašli trajno rješenje?

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čini se da u Dinamu samo što nisu utipkali broj legendarnog hajdukovca.

Sudeći po napisima u Sportskimajučer su u Dinamu potvrdili da će uputiti poziv Blažu Baki Sliškoviću. Klupski čelnici će s njime raspravljati o mogućnosti da postane trener Modrih. Ipak, to što će ga kontaktirati, ne znači ništa, ali jasno je da on jedna od opcija o kojoj u Maksimiru razmišljaju. 

Sportske su jučer i došle do Sliškovića koji se trenutno nalazi u Mostaru.

“Pa, to je za mene iznenađujuća pozitivna vijest. Ako je tako…”, s nevjericom je odgovorio na informacije koje mu je izložio novinar. Ponovo mu kažu da u Dinamu razmišljaju o njemu…

“Izvrsno onda”, zaključuje Blaž.


Njegov posljednji trenerski angažman bio je prije dvije godineu Širokom Brijegu.

“Trenutačno sam bez angažmana. Pročitao sam u vašem listu da su me spomenuli u Maksimiru, za mene je to zaista krasna priča. Suvišno je o tome govoriti. Trenirati Dinamo je ogromna stvar, kad bi to tako bilo…. Za bilo kojeg trenera biti na klupi zagrebačkog kluba nešto je neprocjenjivo, najveća vrijednost”, kazao je za Sportske.

Nije ih urekao, ali…

U Maksimiru traže trenera koji je spreman na rudarski posao, je li on taj?

“Apsolutno! Možete pitati bilo koga. Rad na travnjaku je prioritet, uvijek se maksimalno trudim da svoju filozofiju rada prenesem na igrače. Valja naporno raditi i trenirati, jer bez toga teško da se bilo koja filozofija ili ideja trenera može sprovesti. Rad mora biti mukotrpan i težak, sve ostalo su samo priče”, kazao je Baka.

Slišković je bio jedan od najtalentiranijih nogometaša bivše Jugoslavije, ali boemski karakter spriječio ga je u tome da stvori i veću karijeru. Ni kao trener on nije podbacio, baš suprotno.

Kada je bio na mjestu izbornika BiH plasirao ih je na svjetsku smotru u Njemačkoj, ali za Hajduk je, pak, vezana posebna priča.

“Morao sam otići iz Hajduka, a bili smo prvi na tablici HNL-a. Za mene su to tada bili neobjašnjivi razlozi, ali za neke očito objašnjivi. Ta godina kad je Hajduk napravio gaf i otjerao me bez ikakvog razloga ostala im je kao posljednja u kojoj su osvojili naslov prvaka Hrvatske! Neću sada kazati da sam ih urekao, ali znate kako se kaže u narodu, sve se vrati, prije ili kasnije. Prošlo je od tada jedanaest godina, a Hajduk više nije bio prvak Hrvatske”, ispričao je mogući trener.

Tko bi ovu ponudu odbio?

U Tirani je kao prvi strani trener osvojio naslov prvaka Albanije.

“Jest, osvojio sam s Tiranom prvo mjesto, odlično smo igrali, nakon toga sam imao kratku epizodu u Rumunjskoj, onda sam otišao u Saudijsku Arabiju i Kinu. Zadnji angažman je bio u Širokom, zadnjih sedam kola. Klub je imao nešto negativnije rezultate pa su me zvali da odradim posao do kraja sezone, jer sam tražio angažman u inozemstvu”, priča on.

Na mogući poziv iz Maksimira Blaž Slišković kaže:

“Gledajte, nema tog trenera koji ne bi želio biti trener Dinama! Ne znam sad kako će ispasti ovo što ću kazati, ne bih želio da mi netko spočitne da sam neskroman. Mislim da u jednom tako velikom klubu kao što je Dinamo zaslužujem priliku pokazati što mogu i što znam”, zaključio je Baka razgovor.

Ostaje nam vidjeti kako će se situacija dalje razvijati.

Komentari