Hajdukov as srušio snove momcima s Kajzerice! Pivarić skoro šokirao Poljud

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Momčad s Kajzerice gostovala je na Poljudu u utakmici 10. kola HNL-a. Protivnik im je naravno bio Hajduk, ali utakmica nije završila kako su Lokosi zamislili.

Hajduk je pobjedom zadržao priključak za Rijekom, Osijekom i Dinamom koji su svi redom slavili. Sjajna vijest za Bile bio je povratak Lovrencsicsa. Krovinović nije nastupito zbog tri prikupljena žuta kartona.

U Hajduku vlada velika euforija nakon dolaska Subašića i Melnjaka te su navijači jedva dočekali pružiti podršku igračima, ali i upravi.

Glavni sudac utakmice bio je Ivan Bebek, a u devetoj minuti se već našao na udaru navijača. Naime, Bebek nije pao na Livajino simuliranje u kaznenom prostoru nego ga je nagradio žutim kartonom. I navijači i Livaja burno su reagirali, ali se igra nastavila dalje. Hajduk je pritiskao, ali nikako nije mogao doći do toliko željenog pogotka. Bilo je nekoliko izglednih situacija s obje strane, ali se na predah išlo bez pogodaka. U drugom dijelu Hajduk je malo pao, navijači su i dalje bili ljuti na Bebeka te su s pažnjom pratili svaki njegov potez.

U 69. minuti Pivarić je mogao šokirati Poljud, ali iz izgledne situacije šalje loptu preko gola. U dimu od bakljade koju je priuštila Torcida, Livaja je prvo zatresao stativu, a potom je u 81. minuti glavom na asistenciju Mlakara zabio za 1:0. Bebek je dugo pregledavao snimku, ali pogodak je priznat. U pitanju su zaista bili milimetri.

Sudac je dodao čak osam minuta nadoknade, ali nije došlo do promjene rezultata te je Hajduk upisao važna tri boda. Prva na ljestvici ostaje Rijeka s 20 bodova, prati ju Osijek s istim brojem, dok su Dinamo i Hajduk treći, odnosno četvrti sa 19 bodova. Valja nadodati kako je Osijek odigrao deset susreta, Rijeka i Hajduk po devet, a Dinamo osam utakmica.


Komentari