GRČKA DRAMA MLADOSTAŠA: Šokantno četvrtfinale Eurokupa! Pobjednik odlučen nakon nevjerojatnih devet serija ‘penala’!

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Vaterpolisti Mladosti zaustavljeni su u Grčkoj u četvrtfinalu Eurokupa.

Iz prvog susreta protiv Vouliagmenija ponijeli su iz Zagreba jedan pogodak prednosti, bilo je 11-10, a kako je u revanšu zabilježen identičan rezultat, ovaj put u korist Grka, pobjednika je odlučila drama peteraca.

A tu je domaća momčad izašla kao s(p)retnija.

Koliko je bilo napeto govori i to da je pobjednik odlučen nakon devet serija. U posljednjoj je, na žalost, Josip Vrlić postao tragičar.

Inače, početak je bio obećavajući. Mladostaši su kroz prvu četvrtinu vodili (1-0, 2-1) golovima Lazića, a čim su su Grci došli do prve prednosti(3-2) na scenu je stupio Lovre Miloš i s dva pogotka osigurao novu prednost ‘žabaca’.

Stvari su se relativno povoljno razvijale sve do kraja treće četvrtine koja je završila s 7-7 da bi Grci 4 minute i 47 sekundi do kraja došli na kapitalnih +3 (10-7). S tri pogotka prednosti ušli su i u posljednje tri minute (11-8), a Mladost se spasila u zadnji čas. Nakon što je Bukić smanjio na -2, pogodak vrijedan raspucavanja 16 sekundi do kraja postigao je Lazić.

Na žalost, ovaj povratak ‘iz mrtvih’ nisu iskoristili kao psihološku prednost. U izvođenju peteraca 16 igrača bilo je precizno, sve dok nije zaustavljen Vrlićev šut…

Šteta, Mladost je ovako propustila priliku da se bori za europski trofej. No, utješiti se može već za vikend kada na domaćem terenu igraju završni turnir Regionalne lige.


Komentari