GRAĐANI BIJESNI: Zatvorili bazene u Zagrebu, iako Stožer nije tražio nikakvu obustavu rada!

Foto: Facebook/ Odmorko/Ilustracija

Ovih je dana ustanova Upravljanje sportskim objektima odlučila zatvoriti sve svoje bazene za građane i rekreativno plivanje, čime su građani ostali zakinuti za još jednu tjelesnu aktivnost.

Odluka o zatvaranju donesena je nakon što je Nacionalni stožer 27. studenoga donio odluku o nužnim epidemiološkim mjerama, no građani kažu da je ustanova odluku o zatvaranju objekata donijela na svoju ruku iako nije bila obavezna, piše Jutarnji.

U prilog tvrdnjama bijesnih građana da je zatvaranje bazena bila autonomna odluka ustanove, a ne epidemiologa govori i službeni odgovor Stožera u kojem doista piše da “rad bazena nije obustavljen uz obaveznu primjenu svih općih i posebnih epidemioloških uputa i preporuka HZJZ”, podsjećajući pritom na epidemiološku mjeru zabrane svih treninga i natjecanja osim za izuzetke navedene u odluci.

U ustanovi Upravljanje sportskim objektima su potvrdili da su bazene doista zatvorili praktično za sve korisnike, no na upit Jutarnjeg kako odredbe na koje se pozivaju niti jednom riječju ne spominju zatvaranje bazena za rekreativce, nisu komentirali.


Komentari