BIVŠA PREDSJEDNICA KOMENTIRALA MJERE: ‘Žalosno je da smo djecu i mlade s igrališta poslali u kina i šoping centre’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Obustavu treninga za amaterske i rekreativne sportaše uvođenjem strožih mjera komentirala je bivša predsjednica i sadašnja članica Međunarodnog olimpijskog odbora Kolinda Grabar-Kitarović.

“Žalosno je da smo djecu i mlade s igrališta poslali u kina i šoping centre“, rekla je za N1 i dodala da je i Svjetska zdravstvena organizacija naglasila važnost sporta i za fizičko i mentalno zdravlje, ali i da se izbjegavaju situacije da više ljudi u istom prostoru ubrzano diše, kao primjerice u fitness centrima.

“Najbolje bi bilo da su mjere prilagođene pojedinim prostorima, ali to je u ovako kratkom vremenu nemoguće izvesti. Ono što je rekao g. Mateša, istina je, tenisači primjerice i sportovi koji nisu kontaktni, mislim da bi trebali biti dopušteni”, istaknula je bivša predsjednica i dodala da nije razgovara s premijerom Andrejom Plenkovićem o tome.

“Osobno ne želim se miješati u mjere, nisam stručnjak za to. Pozivam sve da se nastave baviti sportom ili tjelovježbom kod kuće. Za to je program osmislio MOO zajedno s WHO-om, zove se Zdravi zajedno, u kojem svjetski poznati olimpijci daju savjete kako se fizički i psihički boriti protiv pandemije”, objasnila je.

Naglasila je Grabar Kitarović kako se hrvatsko gospodarstvo ne može oslanjati prvenstveno na turizam jer on previše ovisi o vanjskim čimbenicima na koje ne možemo utjecati.

“Da ljetos nismo dozvolili otvaranje, ne znam što bi bilo“, zaključila je Grabar-Kitarović, prenosi N1.

 

 


Komentari