GOSPODO, GRADSKA VLASTI – ZAR VAS NIJE SRAMOTA? Simbol Zagreba prekrili ogromni plakati (FOTO)

Branko Margetić/Čitatelj
Uništeni kultni grafiti Cibone i Dinama.

Tragično je da je prostor u okolici muzeja Dražena Petrovića postao javna pišaona i devastirano svratište ponekog goluba. Derutno je to mjesto s ponekim kafićem i praznim prostorima na kojima stoje natpisi o iznajmljivanju.
Treći neboder po visini u Republici Hrvatskoj jedan od zagrebačkih najprepoznatljivijih simbola, skriva svoju tužnu priču. Nekada se ovdje nalazio doslovno život, a danas zapušteni i zatvoreni prostori, zatvoreni dućani…

Oslikani podsjetnik na slavne dane Dinama i Cibone

No, s vanjske su strane, kao podsjetnik na dane ponosa i slave stajali su oslikani simboli našeg grada. Sportske mamorabilije na zidu podsjećale su građane na nekadašnji sjaj našeg Dinama i naše Cibone. Naših ponosa i dike. Sada je i tome došao kraj.

Dobili smo fotografije čitatelja u kojima je jasno vidljivo kako su i ta dva kultna grafita prekrivena plakatima. Očito je novac bitniji od cijele sportske povijesti jednog grada!
“Zar ovo nije sramota  na trgu D.Petrovića , na zidu ispod nadvožnjaka navijači  Cibone i Dinama,  oslikali su tu na zidu svoje ambleme. Zidu koji nikome nije služio , čak se urušavao a oni su to oplemenili istavili svoje simbole , simbole ovoga grada  CIBONE  i DINAMA”, napisao je ogorčeni čitatelj i potkrijepio to fotografijama.

Exif_JPEG_420

“Onda dođe, on, on , kojemu je još uvijek malo ,  i ide  prekriti to,  kako bih mogao naplaćivati mjesta s plakatima. SRAM GA BILO”, zaključio je.

 

Exif_JPEG_420

Ne, nije dovoljno što je jedan kultni klub postao mjesto afere bliskog suradnika Milana Bandića, što nikada više neće biti isti. Nije dovoljno ni što je Dinamo postao to što je. Zbog druge, svima znane osobe. Sada su uzeli i ovo. Jedan tako mali, a tako veliki dio srca svakog navijača i građana.

Afera Cibona

Voditelj Holdingove podružnice Sportski objekti, Dragutin Kosić priznao je nedjelo i nagodio se s tužiteljstvom. Osuđen je na uvjetnu kaznu.Kosić je priznao je da ga je Lovrić tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta navodno nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding. Osuđen je na godinu dana uvjetno, a ako djelo ne ponovi kroz četiri godine, neće ići u zatvor. O optužnici protiv Lovrića, Klemma i njegove tvrtke optužno vijeće sutkinje Jasne Galešić odlučivati će 17. listopada.

Podsjetimo, protiv Ivice Lovrića, Josipa Klemma, Dragutina Kosića i Klemm sigurnosti, USKOK je podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, trgovanja utjecajem, pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.
Uskok ih tereti da su pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona sa Šarićem sklopila ugovor prema kojemu bi Cibona u slučaju Šarićeva jednostranog odlaska u drugi klub imala pravo na odštetu od 1,2 milijuna eura.

Exif_JPEG_420

Gospodo, zar vam nije dosta?

>> AFERA ‘CIBONA’: Lovrićev i Klemmov suoptuženik priznao krivnju, pa dobio uvjetnu kaznu

>> Cibona postala ruglo grada (samo za rijetke ne)? ‘KADA TODORIĆ TUDA PROLAZI,SVE JE ČISTO I MIRIŠI…’


Komentari