Golijada u predgrađu: Dinamo u atraktivnoj utakmici pobijedio Goricu i prestigao Hajduk

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dinamo je u vrlo sadržanoj utakmici pobijedio Goricu u 12. kolu Prve HNL rezulataom 4:2.

Time su aktualni prvaci preskočili Hajduk te su sada ponovo prvi na prvenstvenoj ljestvici. Do pobjede je Dinamo došao lakše od očekivanog. Momčad Nenada Bjelice je šesti put zaredom svladala Goricu i na sjajan način najavila gostovanje u ukrajinskom Harkivu protiv Šahtara u 3. kolu skupine C Lige prvaka.

Dinamov trener Nenad Bjelica itekako morao je kalkulirati koga poslati na travnjak protiv Gorice, kako zbog ozljeda Petkovića, Ademija i Livakovića, tako zbog odmaranja nekih ključnih prvotimaca za super bitni dvoboj Lige prvaka u Harkivu.

Najveće iznenađenje bilo je postavljanje Marija Šituma na poziciju desnog beka, ali ideja je bila da će on brzinom i motorikom moći zakočiti najopasnijeg aduta domaćih Kristijana Lovrića. Trener Gorice Sergej Jakirović se pak odlučio za vrlo defanzivnu postavu i zgusnutu sredinu terena, nominalno sa čak četiri zadnja vezna, ali Mario Marina je povučen u ulogu libera, kao glavna pomoć stoperima Čeliću i Jovičiću.

Dinamo je dominirao cijelom utakmicom te brzo poveo 2:0. Početak drugog polumvremena također je obilježila dominacija “Modrih” koji su povećali svoju rezultatsku prednost na 3:0. Gorica je pokušala parirati te su smanjili na 3:1 pogotkom Kristijana Lovrića, ali najraspoloženiji Dinamov pojedinac ove večeri, Mislav Oršić, povisio je ubrzo na 4:1. Konačan rezultat utakmice postavio je igrač Gorice Joey Suk smanjivši na konačnih 4:2.

Junak utakmice Mislav Oršić zabio je 3 gola, dok je jedan pridodai i Damian Kadzior. Sljedeći protivnik Dinama je ukrajinski Shahtar u 3. kolu Lige prvaka kada gostuju u Harkivu 22. listopada u 19 sati.

 


Komentari