Gojak presudio Rijeci: Dinamo pobjednik Superkupa

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Aktualni prvak Hrvatske GNK Dinamo Zagreb u utakmici Superkupa Hrvatske svladao je njegovog najvećeg rival Rijeku sa 1:0. Pogodak odluke postigao je Amer Gojak u 42. minuti.

Dinamo je od prve minute diktirao tempo i stvarao pritisak, dok se Rijeka branila dvostrukim blokom i priliku tražila iz kontri. Nakon pola sata igre Rijeka je imala prvu priliku, Tomečak je ubacio u kazneni prostor, ali su igrači Dinama ‘očistili’ loptu. U samoj završnici prvog dijela Dinamo je poveo golom Amera Gojaka. Nakon brzo izvedenog auta, lopta je došla do Gavranovića koji je odmah odigrao do Leovca, a on je vratio do Gojaka koji je sjajno pogodio gornji kut Slugina gola.

Rijeka je pokušala zaprijetiti, ali nikako nije uspijevala. Rijeka si je čak i dala autogol, ali je poništen radi zaleđa Oršića. Ispasti će kako je Modrima poništen regularan pogodak. Tada na scenu stupa Lovro Majer koji je u svega 3 minute uspio biti isključen s terena. Ušao je u igru u 81 minuti, da bi u 84. dobio drugi žuti te morao napustiti teren. Tek tada Rijeka je napravila izglednu priliku, ali je udarac spriječio Livaković.

Dinamu je to šesti naslov pobjednika Superkupa, a zanimljivo bio je to prvi Superkup nakon 2014. kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo sa 2-1. Razlog tome bile su ‘dvostruke krune’, u tom razdoblju Dinamo je tri puta osvojio dvostruku krunu (2018, 2016, 2015), a Rijeka jednom.


Komentari