‘GINEMO JEDAN ZA DRUGOG’ Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila povijesni plasman u finale EuroCupa

Foto: Press

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija izborila je povijesni plasman u finale EuroCupa u Moldaviji pobjedivši protiv domaćina nakon boljeg izvođenja tzv. ‘occa penala’

Iako je izgledalo kao da će domaćini kontrolirati rezultat utakmice, bili su opasniji po gol, ali Hrvatska je u drugom poluvremenu izjednačila sjajnim golom Romića iz slobodnog udarca.

Hrvatska se plasirala u finale i tako napravila nevjerojatan uspjeh, a strijelci iz raspucavanja bili su Romić, Haramustek i Haluška. Ključnim u pobjedi pokazao se i
vratar Hrvatske, Nikola Beljan koji je sjajnim obranama pred kraj utakmice te jednim obranjenim ‘socpenalom’ dao veliki obol u prolasku u finale.

Foto: Press

“Osjećaj je neopisiv. Došlo nas je ovdje malo, ali igramo sa srcem i to nam se isplatilo. Svi smo emotivci na neki način. Ovo nam jako puno znači, ginemo jedan za drugoga i jako smo sretni i uzbuđeni”, rekao je Marin Romić te nastavio:

“Bilo je teško igrati pred njihovom domaćom publikom, ali bez obzira na sve, rekli smo da ćemo dati sve od sebe i to smo napravili. Iako smo primili gol nastavili smo igrati i boriti se. Nažalost jedan od igrača nam se ozlijedio, jako nas je malo, ali neki inat u nama je proradio i dao nam dodatnu snagu za ovakav rezultat”.

Ovim uspjehom zadovoljan je bio i izbornik Željko Ostrman: “Atmosfera je stvarno bila odlična. Mislim da smo se postavili vrlo hrabro. Dogovorili smo se da ćemo
igrati čvrsto, braniti se na centru i čekati naše prilike iz kontri. Zaista smo vjerovali i htjeli stići u to finale. Znali smo da će biti teško, nažalost imali smo i jednu povredu igrača, sutra će nas vjerojatno biti još manje, ali vjerujem u svoje dečke i idemo po to zlato”, izjavio je Ostrman.

Foto: Press

Hrvatska će u finalu igrati s Kazahstanom, reprezentacijom s kojom se već susrela u grupnoj fazi natjecanja i odigrala remi. Prijenos finalne utakmice možete pratiti u programu Sportske televizije ili na www.malinogomet.hr.


Komentari