Gimnastičari Tijana Korent, Liam Rabić i Mateo Žugec izborili mjesta u finalima Svjetskog kupa u Varni!

Mateo Žugec (Foto: Slobodan Kadić)

Tijana Korent na preskoku te Liam Rabić i Mateo Žugec na konju s hvataljkama izborili su mjesto u finalima Svjetskog kupa koji je u četvrtak startao u Varni!

Tijana je u kvalifikacijama zauzela 5. mjesto s ocjenom 13,000 među 17 preskokašica, a članici GK Nedelišće ovo će biti 36. finale Svjetskog kupa u karijeri. Za 9. medalju boriti će se u subotu. Najbolje skokove u kvalifikacijama imala je domaća gimnastičarka Valentina Georgieva (13,575).

“Sretna sam što sam ušla u finale, pogotovo zato što je prvi SK ove sezone i još više zato što sam skakala jedan novi skok koji sam pripremala od kraja prošle sezone. U finalu planiram ići oba nova skoka, nadam se da će sve proći u redu u finalu. Nemam neka očekivanja, najveća želja mi je bila odraditi novi skok na noge, pa onda vidjeti kako bude. Drago mi je da sam dobila dobre ocjene, ali još uvijek ima mjesta za popraviti sve. Kako sezona bude odmicala, od Prvenstva Hrvatske sljedećeg tjedna u Osijeku, preko Svjetskog kupa u Osijeku tjedan iza i Svjetski kup u Kopru, pa Mediteranske igre, nadam se da će biti sve bolje”, javila se iz Bugarske Tijana Korent.

Tijana Korent (Foto: Slobodan Kadić)

Hrvatska će na konju s hvataljkama u subotu imati dva kandidata za postolje. I to obojicu debitanata u finalima. Liam Rabić, 18-godišnji vježbač ZTD Hrvatskog sokola na svom prvom Svjetskom kupu u karijeri bio je 5. S ocjenom 13,700, dok je 20-godišnji Mateo Žugec (GK Vindija) koji je premijeru imao ove sezone na SK u Cairu sada na svojoj drugoj stanici među “velikim dečkima” prvo finale izborio sa osmom ocjenom (13,400). U konkurenciji 32 konjaša najbolji je bio Jordanac Ahmad Abu (14,650).

“Odradio sam jako čistu vježbu i jako sam sretan. Treniram odlično kroz cijelu ovu godinu, odlično sam se osjećao prije samog nastupa i bio sam spreman za ovo. U finalu idem ovu istu vježbu, treba odraditi jako čisto i ostati smiren”, poručio je Liam.

Liam Rabić (Foto: Slobodan Kadić)

U kvalifikacijama dvovisinskih ruča Christina Zwicker (ZTD Hrvatski sokol) zauzela je 20. mjesto (10,350), a nove prilike imati će sutra, drugog kvalifikacijskog dana i to na parteru i gredi. Na istim spravama nastupiti će i naša dvostruka olimpijka Ana Đerek (GK Marjan) koja upravo u Varni otvara međunarodnu sezonu.


Komentari