Giboni predvidjeli srebro za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu

Na opće razočarenje okupljenih gibon Kent iz Zoološkog vrta grada Zagreba predviđa da će na Svjetskom nogometnom prvenstvu trijumfirati Francuska.

Kada je obitelj gibona ušla u nastambu s hrvatskom i francuskom babuškom, Kent se brzo spustio do one francuske i pred zapanjenom publikom iz nje počeo jesti voće i povrće. Uskoro su mu se u objedu pridružile kći Fiona te partnerica Kulička.

Ne znamo što je kumovalo ovakvoj Kentovoj prognozi – možda sparina, možda pritisak… U svakom slučaju, mi smo mu spremni oprostiti pogrešku. Jedanput je pogriješio, može i drugi put. Bez obzira na Kentovu prognozu Divlje srce grada srčano navija za Vatrene. Oni su za nas pobjednici kakav god rezultat u nedjelju u Moskvi bio, poručio je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Za Vatrene će srčano navijati i Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, iako mu je supruga Francuskinja. Na prognoziranje u Zoološki vrt stigao je u čarapama na crveno-bijele kvadratiće.

Tijekom utakmice Engleske i Hrvatske obje su se momčadi borile poput lavova, a pobijedila je bolja. Bila je to zaslužena pobjeda. U subotu ću navijati da Engleska u srazu s Belgijom osvoji treće mjesto, naglasio je Dalgleish.

U prognoziranje pobjednika nedjeljne utakmice uključeno je dosta životinja diljem svijeta. Uoči Kentova zadatka objavljena je snimka iz zoološkog vrta u mađarskoj Nyíregyházi. Tamo je ara sigurna u pobjedu Vatrenih.

Njezinoj prognozi priklanjaju se i djelatnici Zoološkog vrta grada Zagreba. Najavljuju da će se u velikom broju u ponedjeljak uključiti u doček hrvatskih reprezentativaca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu – stekli oni zvjezdicu iznad grba ili ne.


Komentari