GDJE JE TO KRANJČAR DOŠAO? Golovi padaju s centra, vratari lutaju po 16-ercu, teren šaren kao slikovnica (VIDEO)

Kranjčar je na teren ušao zadnjih desetak minuta utakmice i odmah pokazao kako je ova liga za njega “kikiriki”.

Nekada najveći talent hrvatskog nogometa, Niko Kranjčar, od nedavno je član New York Cosmosa, blijede kopije kluba u kojemu su nekada igrali Beckenbauer i Pele. Zašto kažemo blijede kopije? Pa zato što je nogomet koji se igra u NASL-u (druga američka liga) ravan onome koji se “špana” na nekom školskom igralištu subotom prije ručka. OK, Cosmosi su još vrhunska momčad, ali njihov posljednji protivnik protiv kojeg je debitirao i Niko, Ottawa Fury, doista je neozbiljan i nedostojan protivnik za treću i četvrtu ligu, a kamoli za ligu koja može odvesti u najviši rang.

Kranjčar je na teren ušao zadnjih desetak minuta utakmice i odmah pokazao kako je ova liga za njega “kikiriki”, zavaljao je par lažnjaka, vrtio protivnike, čak je pripremio i odličnu priliku svojim suigračima na kraju utakmice, ali problem je što se oni baš i nisu snašli pred vratima.

Linije na terenu jedva se razaznaju, a padaju golovi s centra

No, ono što zaista poteže pitanje je li ovo uopće ozbiljna liga i igra li se tamo profesionalni natjecateljski nogomet jesu golovi postignuti na toj utakmici pa čak i sam teren na kojem se utakmica igrala. Naime, čovjek se mora dobro zagledati da bi uopće razaznao linije za nogomet od linija za igranje lacrossea, američkog nogometa, ragbija, napomenimo i kako su linije za igranje nogometa označene žutom bojom, a travnjak je također iscrtan i grbovima svih momčadi koje nastupaju na tom terenu. Druga stvar koja dokazuje kako se u NASL-u ne igra baš tako kvalitetan nogomet jesu sami golovi postignuti na toj utakmici.

Cosmosi su glatko slavili s 3:0 (a moglo je biti i puno više), a golove su postigli bivši igrač Borussije Monchengladbach, Juan Arango i reprezentativac Škotkse, Adam Moffat. Arango je s lakoćom dva puta poentirao na povratne lopte Arriete i Guenzattija, ali gol Moffata će vas zaista iznenaditi. Naime, on je gotovo s polovice terena matirao gostujućeg vratara koji je lutao negdje na rubu šesnaesterca.

Jasno je kako su Cosmosi Kranjčaru poslužili kao slamka spasa jer mjesecima nije mogao pronaći novi klub, ali gledajući ga kako igra protiv amatera ipak je nekako tužno.

 

>>> NOVI KLUB PREDSTAVIO KRANJČARA: Iznenadili ga brojni navijači, a on je iznenadio neobičnim brojem na dresu


Komentari