Futsal Dinamo uvjerljivo izborio povijesno polufinale kupa Hrvatske!

futsal-dinamo

Futsal Dinamo sinoć je razbio Alumnus u dvorani II Doma sportova s 9:1 i izborio povijesno polufinale Hrvatskog nogometnog kupa u malom nogometu. Koliko god službeni naziv ovog natjecanja nema nikakvog smisla, naša je igra bila smislena od prve minute, a pitanje putnika na „Final four“ riješili smo već u prvom dijelu nakon kojeg smo vodili 5:0.

Momčad koju je vodio Alen Jukić (Mićo Martić nam se vraća iz Finske već za sljedeću utakmicu protiv Crnice koju igramo u petak u Šibeniku) jako je dobro ušla u utakmicu. Igrali smo strpljivo i skoncentrirano, a nakon početnog odmjeravanja snaga Plave je u vodstvo doveo Mihovil Prgomet u 8.

Dinamo je udvostručio prednost četiri minute kasnije kada je Davor Kanjuh asistencijom iz kornera sjajno pronašao Vitu Gagulića. Pitanje pobjednika i putnika u polufinale riješili smo u razmaku od dvije minute. Alumnus je već u 16. imao šest akumuliranih prekršaja, a iz deseterca precizan je bio Kristijan Grbeša, koji manje od minutu kasnije pogađa za 4:0.

Do kraja poluvremena Gagulić je zabio drugi gol, ovaj puta na asistenciju Prgometa.

Sve dvojbe oko putnika u polufinale riješio je Vedran Matošević u 22. kada je nanizao nekoliko gostujućih braniča, uključujući i golmana te zabio za 6:0 vodstvo Futsal Dinama. Sedmi pogodak Modrih stigao je u 25. Hrvoje Penava pogodio je na asistenciju Matije Đulvata.

Tu je goropadni Dinamo malo stao i lagano počeo privoditi utakmicu kraju. Alumnus je imao nekoliko dobrih prigoda, posebno se u nastavku utakmice ispromašivao bivši Dinamovac i naš najbolji strijelac dok smo bili drugoligaši, Filip Pezelj, ali Goran Škorić jučer je bio odličan.

Dinamo je u posljednje dvije minute uspio zabiti još dva gola. Grbeša je prvo zabio za svoj hat-trick, a deveti pogodak Dinama, i svoj drugi na utakmici, zabio je Matošević u 40.

Ipak, Alumnus je ipak uspio ublažiti poraz, pogotkom Franja Matkovića na asistenciju Pezelja.

Uz Futsal Dinamo, Final foru, koji se igra od 23. do 25. ožujka, izborili su Split Tommy koji je s 10:0 razbio drugoligaša Aureliju te Vrgorac, koji je puno teže od očekivanog s 2:1 na domaćem terenu nadvisio MNK Torcidu, pretposljednju momčad 2.HNL Jug. Danas ćemo saznati posljednjeg putnika u polufinale, nakon dvoboja Našice – Petrinjčica, a naša sljedeća utakmica je već u petak, kada u prvenstvu gostujemo u Šibeniku kod Crnice.


Komentari