Futsal Dinamo u petak će umiroviti dresove Matije Capara i Oskara Kadrnke

FOTO: Futsal Dinamo

Futsal Dinamo danas je održao pressicu za novinare na kojoj je predstavio nove igrače i sponzorska pojačanja pred sezonu te najavio kako će na prvoj utakmici protiv MNK Broda 035 u petak u 19 sati (Dvojka) umiroviti dresove Matije Capara i Oskara Kadrnke.

Okupljenima se najprije obratio predsjednik i kapetan Kluba Matija Đulvat.

Ne možemo pobjeći od tragedije koja nam se dogodila ovo ljeto i s tim moramo nastaviti živjeti. Kako bi sjećanje na njih živjelo zauvijek, odlučili smo Matiji Caparu i Oskaru Kadrnki umiroviti dresove a ceremonija će biti u petak prije prve utakmice, istaknuo je kapetan.

Fusal Dinamo ove sezone očekuju i pojačanja.

Baš zbog toga, osigurali smo i Jadransko kao novog sponzora koji će osiguravati sve naše igrače u svim kategorijama. Uz to, s nama je i ProSport, brend od Jamnice koji će nam dati krila da ostvarimo svoje sportske ambicije. A tu će nam ogromna pomoć biti i Jakov Grcić, hrvatski reprezentativac koji će, osim igračkih zadataka, biti i trener u Školi futsala koju sada vodi Antonio Franja. 

Đulvat se osvrnuo i na početak sezone.

Liga je izrazito izjednačena. Novo Vrijeme Makarska je prvi favorit, a ja im ovim putem još jednom čestitam na naslovu i želim im svu sreću u Ligi prvaka koja je ispred njih. Pojačao se i dubrovački Square, ali mi smo i dalje u vrhu i “potući” ćemo se za prvo mjesto, kazao je Đulvat.

Riječ je preuzeo trener prve ekipe Mićo Martić.

Predsjednik je već rekao kako smo klub koji ide ispravnim, ali teškim putem koji iziskuje strpljenje, a to je da nam okosnicu ekipe čine dećki iz naše Škole futsala koja svakim danom sve više raste. Već smo prošle sezone imali šest igrača s velikom minutažom u seniorima, a sada smo dodali tom popisu i Frana Vukelića, Matea Mužara i Dominika Cvišića. Capara je nemoguće zamijeniti, najprije s ljudskog, a onda i igračkog stajališta, ali veseli napredak “klinaca” kojima je upravo on bio mentor i uzor. Opet ćemo biti jaki i opasni za svakog suparnika, optimističan je Martić.

Konačno, novinarima se obratio i Hrvoje Penava, jedan od stožernih igrača.

Odradili smo kondicijski izvrsne pripreme, nismo imali ozljeda i jedva čekamo petak. Opet ćemo igrati moderan, brzi futsal, futsal budućnosti. Imamo igrače koji izrazito pašu tom stilu. Nadam se da ćemo to pokazati već protiv Broda i da će navijači to prepoznati, zaključio je.

Za kraj, Futsal Dinamo je još jednom pozvao sve da dođu na utakmicu i podrže Klub na otvaranju sezone, te da u što većem broju uveličaju ceremoniju umirovljenja dresova futsal anđela.

Komentari