Futsal Dinamo održao redovnu skupštinu: 2018. je bila rekordna godina

Sinoć je u Matis Lounge Baru održana redovna skupština Futsal Dinama. Prisutna su bila 24 člana s pravom glasa na skupštini. Nakon odslušane hrvatske himne i minute šutnje posvećene Oskaru Kadrnki, Matiji Caparu i Mati Čuljku, okupljenima se najprije obratio predsjednik kluba Matija Đulvat koji je članovima predstavio sportski aspekt funkcioniranja kluba, ali ne prije zahvale svim navijačima.

Prije svega bih se zahvalio Svima koji su došli i koji su tu s nama cijelu godinu na svaki mogući način. Baš zahvaljujući Vama smo prebrodili ovo izrazito teško razdoblje koje je ostalo obilježeno strašnim tragedijama.

Najprije se osvrnuo na Školu futsala.

Kadeti su bili 4. u Hrvatskoj i stvarno smo tamo izgradili odličnu ekipu. Juniori su svoje natjecanje završili na regionalnoj razini. Ali pritom treba reći kako rezultat nije ono za što postoji Škola futsala. Ona je tu da stvori nove igrače koji će zaigrati za seniore. Nakon Tomislava Hercigonje, Kristiana Čekola, Danijela Dekanića, Karla Maloševca, Vite Gagulića i Ivana Šulentića, sada smo odlučili dati šansu i Mateu Mužaru i Franu Vukeliću. Naša škola nedvojbeno raste. U Jazbini smo otvorili novu “podružnicu” te time dobili još jedan teren ali i “regrutacijski centar” za nove mlade igrače. Uveli smo i nove kategorije za najmlađe među nama. Prije kadeta nema organiziranog futsala, a mi smo okupili razna godišta (2004., 2008., 2010. i one između) i omogućili im da treniraju i natječu se na raznim ligama. akov Grcić je, osim igračkog pojačanja, postao novi trener u Školi futsala. A posebno nam je drago što je Antonio Franja postao voditelj škole, znamo koliko je on veliko ime i koliko može donijeti ovom klubu, skupa s Hrvojem Štrokom.

Zatim je došao red na seniore i njihove rezultate.

Falilo nam je malo da možda odemo do samog kraja i uzmemo naslov. Malo po malo napredujemo, ove sezone smo završili drugi po prvi put otkad se natječemo u 1. HMNL. Da je odlučujući penal otišao na našu stranu, a vidjeli smo što je tamo Novo Vrijeme napravilo. Ove sezone došlo je do velikih promjena u ligi koja je najizjednačenija dosad, ali vjerujem da s Grcićem i vlastitim “mladićima” imamo kvalitetu pucati na sam vrh.Najveće razočaranje bio nam je visoki poraz u polufinalu Kupa protiv Vrgorca, posebno s obzirom na to da se završnica igrala u plavim Našicama. Ali i to je napredak u odnosu na lani i vjerujem kako ćemo ubuduće stalno stizati na završnicu.

Nakon njega, riječ je preuzeo Juraj Čošić, dopredsjednik kluba koji je članovima predstavio financijski izvještaj i organizacijske planove.

U odnosu na 2016. godinu, 2017. smo doživjeli porast i u prihodima (39 %), ali i u rashodima (45 %). Konačni saldo bio je pozitivan za prošlu godinu, ali pritom treba napomenuti kako je najveći trošak otpao na naše ulaganje u dugotrajnu imovinu kluba, konkretno podlogu koju koristimo na Trofeju Dinamo, Šalati, ali i nekim prvenstvenim utakmicama. Nakon toga, najviše smo trošili na plaće i doprinose, ali to je logična posljedica zapošljavanja novih ljudi. Prihod od ulaznica i članarina doživio je blagi pad u odnosu na 2016. godinu, ali smo to nadoknadili izdašnijim sponzorstvima, te nešto većom pomoći od strane Grada Zagreba koje je stiglo kao posljedica vrhunskog rezultata u Barceloni gdje smo osvojili treće mjesto i tako na najbolji način predstavili naš klub, grad i državu.

Uskoro je uslijedio i izvještaj koji se odnosi na prvi dio 2018. godine, a koji je interesantniji s obzirom na velike promjene.

2018. nam je najbolja godina dosad. Poduplali smo zaradu od članstva i konačno smo srušili rekord iz prve sezone, a u ovom trenutku imamo gotovo dvije i pol tisuće članova. Također, povećali su se i prihodi vezani uz ulaznice, ali to je većim dijelom, nažalost, posljedica Šalate održane u čast našim tragično preminulim Oskaru i Matiji, prije tri mjeseca. Ukupno su prihodi narasli za više od 30 % u odnosu na isto razdoblje lani . Isto tako, povećani su i rashodi, a najveću razliku činila je upravo ta organizirana Šalata. Klub je prodajom ulaznica i donacijama na kojima smo beskrajno zahvalni članovima iz cijele Hrvatske, ali inozemstva zaradio 120 tisuća kuna. Ipak, s obzirom na troškove Šalate, komemoracije, ispraćaja i donacijama obiteljima Capar i Kadrnka, ukupni minus za tu Šalatu iznosi 28 tisuća kuna. S obzirom na to da se klub odlučio odužiti Oskaru i Capiju i izradom spomenika, ti troškovi će još narasti.

A kakav je financijski plan za razdoblje pred nama?

Klub se najprije treba stabilizirati nakon ovih strašnih događaja u svakom obliku, pa tako i financijskom. Zaposlili smo nove trenere, ali nam u Školu dolazi i nikad veći broj djece tako da se nadamo kako će ona postati samoodrživa. Drago nam je predstaviti i angažman Mate Rajića, stručnjaka za marketing i odnose s javnošću. Mato Rajić je do sada volonterski pomagao klubu, a sada smo ga uspjeli dodatno angažirati te će uz odnose s javnošću i marketing pojačati i komunikaciju prema sponzorima. Financijski plan je jednoglasno prihvaćen.

Za završetak izlaganja, predstavio je i nove projekte u bližoj budućnosti.

Ove godine želja nam je po prvi put imati kućicu na adventu. Nadamo seda će to biti mjesto za druženje naših navijača i članova. Također, velike napore ulažemo u pronalazak klupskih prostorija koje bi mogli koristiti kao prostor za okupljanje svih dinamovaca, sjedište kluba, ali i sportsku ambulantu Futsal Dinama. Ako prođemo u polufinale Kupa, već sada Vam otkrivamo da ćemo se prijaviti za organizaciju tog događaja. I konačno, ovo sve ne bi bilo moguće bez volonterske vojske našeg kluba. To su ljudi koji ulažu svoje vrijeme, trud i volju i bez njih ovaj klub ne bi bio gdje je.

Konačno, skupština je završena zahvalom i uručivanjem priznanica i poklona volonterima, a posebno su se navedenom razdoblju istaknuli Josip Dugorepec i Marija Šimić. Time je ujedno okončan članski tjedan u kojem smo se zajedno družili, zabavljali, igrali futsal, odigrali koje treće poluvrijeme i nastavili ugrađivati sebe u tkivo ovog kluba. Sada se okrećemo sezoni koja počinje već za 5 dana kada u goste stiže MNK Brod 035.

Dinamo – to si ti!


Komentari