Futsal Dinamo izdvojio pet utakmica koje su obilježile sezonu

Facebook/ Futsal DInamo

U seriji članaka kojima se prisjećaju, a ujedno i opraštaju od prošle sezone, iz Futsal Dinama odlučili su izdvojiti i pet Dinamovih dvoboja koji su po njihovom mišljenju obilježili sezonu 2017/18. Složili su ih kronološki, a ne rangirajući ih po važnosti.

Futsal Dinamo – Split Tommy 2:4 Dom sportova, 1. Kolo, 7. 10. 2017.

Otvaranje sezone protiv Splita Plave je dočekalo u čudnom okruženju. Puno je igrača napustilo klub u ljetnom prijelaznom roku, a desetak dana prije utakmice Penava je s Malte dobio „ponudu koja se ne odbija“, te smo u najveći derbi ušli sa stvarnom skraćenom rotacijom. Još kad tome dodamo i ozljedu Matoševića, te pomlađeni sastav Plavih, mnogi su s pravom strepili. Međutim, u Zagrebu se probudio taj određeni bunt, čitav je grad brujio o toj tekmi i preko tisuću duša došlo je u Dvojku vidjeti te „domaće dečke“ koji će se suprotstaviti splitskoj megamomčadi. I imali su što za vidjeti. Plavi su krenuli furiozno, te poveli preko Grbeše nakon kornera. Split je ipak do poluvremena okrenuo rezultat, a onda smo gledali sjajnih drugih 20 minuta. Prvo je Prgomet iz okreta izjednačio za erupciju oduševljenja u dvorani, a dojma smo da bi se krov Dvojke srušio da je Čekol uspio s gola na gol pogoditi mrežu, umjesto prečke. Nažalost, nes(p)retan gol Đuraša i na koncu egzekucija Ćorluke u praznu mrežu odnijeli su prve bodove u Split, ali naši su mladići zaista ostavili dobar dojam i ponosna su čela napustili teren.

Nacional – Futsal Dinamo 3:4 Sutinska vrela, 2. Kolo, 30. 10. 2017.

Nakon što smo prošlog proljeća u gostima pobijedili Split, Nacional je ostao jedini klub s kojim smo se u povijesti susreli da mu nismo uspjeli otkinuti ni bod. Bilo je u međusobnim ogledima svega, od teških i visokih poraza, do drama u završnici, prekida, ali uvijek je gradski rival izlazio kao pobjednik. Sve do tog ponedjeljka. Plavi su na krilima sjajne partije protiv Splita sa 6:1 pobijedili Crnicu, dok je Nacionalova „Legija stranaca“ uspješno preskočila prvu rundu UEFA Futsal Cupa, čije je odigravanje i bilo osnovni razlog odgode ove utakmice drugog kola. I očito je nešto divlje bilo u zraku tog ponedjeljka. Dvorana u kojoj smo nizali drugoligaške pobjede, taj ponedjeljak, najgori dan za tekmu, ali hrpica Dinamovaca došla je u Podsused i nadala se da napokon može skinuti to prokletstvo. Krenulo je kao i puno puta do tada, dva rana gola Nacionala i pokisla atmosfera u dvorani. Međutim, minutu po minutu Dinamo je stiskao, te do poluvremena golovima Kanjuha i Prgometa došao do poravnanja. Kad je Grbeša sredinom nastavka slabijom lijevom nogom probio Pavlića, pomislili smo da je to napokon to. Međutim, trenutak nepažnje i tri minute prije kraja golom već zaboravljenog Kogikoskog Nacional je došao do 3:3. Ostalo je još pola minute do kraja, a Dinamo je izborio slobodnjak na dobrih 15 metara od gola domaćih. Đulvat je protrčao kroz šesterac, Grbeša opalio po njoj, a onda je uslijedilo tih par sekundi tišine… I urlik oduševljenja kad je lopta ušla u gol, te jurnjava po tribini u zagrljaj Grbiju. 4:3, veliki, ivaniševićevski ponedjeljak i prva pobjeda nad Nacionalom!

Novo Vrijeme – Futsal Dinamo 1:4 Makarska, 11. kolo, 15. 12. 2017.

Trijumf nad Nacionalom kao da je probudio do kraja Plave Lavove, koji su ušli u furioznu seriju od devet pobjeda zaredom. Tako smo posljednje jesensko kolo i gostovanje u Makarskoj kod Novo Vremena dočekali s prilikom za povijesno osvajanje neslužbene titule jesenskog prvaka. Računica je bila jasna, Plavima treba pobjeda za prvo mjesto, nakon očekivanog slavlja Splita nad sad već oslabljenim Nacionalom. Otputovali smo podno Biokova s mislima na prošlosezonski 7:5 poraz koji nas je u konačnici koštao drugog mjesta uoči doigravanja. Makarani su u utakmicu ušli nabrijano, te je sve frcalo oko Škorićeva gola. Iskreno, bili smo sretni s 0:0 na poluvremenu. Međutim, nakon što smo se na velikom odmoru konsolidirali, uslijedilo je možda i najboljih 20 minuta Dinama u ovoj sezoni. Čvrsti otraga, prema naprijed odlučni i dva sjajna Kanjuhova gola za veliko vodstvo. Prvo lob preko istrčalog Baškovića, a onda i povratna iz kornera s preko 10 metara. Do kraja tekme Makarani su pokušali s vratarom-igračem, ali uspjeli su zabiti jedan, a primiti dva (Matošević i Capar) za sjajnih 4:1 i jesensku titulu Dinama.

Futsal Dinamo – Vrgorac 1:5, Našice, polufinale Hrvatskog malonogometnog kupa, 24.3.2018.

Futsal Dinamo ove sezone po prvi put nije morao igrati regionalni krug kupa, te se automatski našao u ždrijebu na nacionalnoj razini. Najprije je s 5:3 svladan Murter, dok je u četvrtfinalu s velikih 9:1 svladan Alumnus. To nas je odvelo na “final four” u Našice, a ždrijeb nas je spojio s Vrgorcem kojeg smo ranije u sezoni dobili na vrućem gostovanju. Imao je Futsal Dinamo nekoliko šansi na početku, Penava je pogodio vratnicu, ali odmah se vidjelo da to neće biti dobra večer za Modre. Gosti su relativno brzo stigli do 0:2, da bi smanjio Matošević pretkraj poluvremena. Ipak, u drugom poluvremenu na terenu je postojala samo jedna momčad. Tri nova pogotka Vrgorčana trasirala su im put u finale gdje su izgubili od Split Tommyja, a ovo je ujedno bilo vjerojatno i najveće razočaranje u sezoni. Slavonske podružnice Bad Blue Boysa u velikom su broju ispratile ovu utakmicu i u sjajnoj atmosferi otišli nesretni što istu šansu neće vidjeti u finalu.

Futsal Dinamo – Novo Vrijeme 2:2 (3:4 p), Dom sportova, polufinale 1. HMNL, 29.5.2018.

Najemotivnija utakmica u povijesti kluba koja je vrlo dobro poprimila nadimak “futsal Newcastlea”. Rezultat polufinalne serije bio je 1:1, te je utakmica u “Dvojci” trebala dati odgovor na to tko će u finale na noge Split Tommyju. Bila je to nevjerojatna utakmica s visokim tempom i mnoštvom prilika na obje strane. U tom kaosu bolje su se snašli gosti koji su sredinom drugog dijela poveli, da bi samo nekoliko minuta nakon toga kapetan Matija Đulvat zabio jedan od najbitnijih golova u karijeri i poravnao rezultat. Ipak, malo više minute prije kraja regularnog dijela gosti su ponovno stigli u vodstvo. Futsal Dinamo je zaigrao s golmanom-igračem da bi na nevjerojatan način, 19 sekundi prije kraja, Matija Capar iskoristio sjajan Grbešin pas i matirao suparničkog vratara. Scene, emocije i strast koje su tog trenutka proključale su nešto što ćemo pamtiti cijelog života. U produžecima nije bilo golova, pa se pristupilo udarcima sa 6 metara. Precizni su u prvom dijelu raspucavanja bili Kanjuh, Grbeša i Capar, ali budući da ni gosti nisu promašivali serija se nastavila do prvog “brejka”. Penava je promašio sedmerac i time su Makarani dobili meč loptu, ali tada na vrata staje mladi Hercigonja koji sjajno skida udarac Dudua i daje nam novu šansu. Nažalost, veselje nije trajalo dugo – u idućoj seriji Đulvat je promašio, gosti zabili i otišli u finale u kojem su slavili i uzeli naslov prvaka. Iako će sezona biti upamćena baš po ovom susretu kao porazu, atmosfera i sinergija terena i tribina već sada su ovu utakmicu učinili besmrtnom.

Dinamo – to si ti!


Komentari